Cégvilág

Nőtt a Scania árbevétele és nyeresége

A működési bevétel minden idők legnagyobb értékét tette ki.

A Scania svéd járműgyártó nettó árbevétele 11 százalékkal 152,4 milliárd svéd koronára nőtt 2019-ben az előző évhez képest, mérleg szerinti eredménye 27 százalékkal 12,3 milliárd svéd koronára emelkedett.

A Scania Hungária szerdai közleményében Henrik Henriksson, a vállalat elnök-vezérigazgatója kiemelte:

a működési bevétel minden idők legnagyobb értékét tette ki 17,4 milliárd svéd koronával, 11,5 százalékos árbevétel-arányos működési eredményt nyújtva.

A tehergépkocsik és a városi, illetve távolsági autóbuszok teljes rendelésállománya 9 százalékkal visszaesett 2019-ben 2018-hoz képest. Európában a tehergépkocsik iránti kereslet csökkent 2019 második felében a gazdaság gyengülése miatt. A városi és a távolsági autóbuszok megrendelései a legtöbb régióban csökkentek.

Fotó: AFP

A motorok üzletágában ugyanakkor jónak számított a tavalyi megrendelések mennyisége, még a 2018-as erős számokhoz képest is.

A tájékoztatás szerint a fosszilis forrásoktól mentes közlekedési rendszerre való átállás sikerességéhez létfontosságúak a bioüzemanyagok,

a Scania tavaly 46 százalékkal növelte az alternatív üzemanyagokkal működő járművek értékesítését.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a Scaniának folytatnia kell nagyszabású beruházásait az új technológiákba, hogy élen járhasson a fenntartható közlekedésre való átállásban.

Scania nyereség árbevétel járműgyártó
Kapcsolódó cikkek