Cégvilág

Ötmilliárdból épül Interspar Kaposváron

Az új, várhatóan 2021-ben nyíló komplexum a hálózat 35. hipermarkete lesz.

Megkezdődött a kaposvári Interspar hipermarket építése, a 11 ezer négyzetméteres komplexum 5 milliárd forintos beruházás eredményeként a tervek szerint jövőre nyílik meg – közölte a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. csütörtökön.

A magyarországi Spar-hálózat 35. Interspar hipermarkete a 61-es főút mellett, az Árpád utcában, mintegy 50 ezer négyzetméteres telken létesül.

A kivitelezője a Market Építő Zrt., amely a munkát a koronavírus-járvány miatt szigorú higiéniai előírások betartásával végzi.

Kiemelték, az energiahatékonysági szempontok figyelembevételével tervezett létesítmény a 20 ezer terméket kínáló Interspar áruházat is magában foglaló 6600 négyzetméteres épületből és az ahhoz szorosan kapcsolódó, más üzleteknek helyet 4400 négyzetméteres szakáruházi ingatlanból áll majd.

Fotó: AFP (illusztráció)

A fejlesztés keretében melegkonyhás vendéglátó egységet, 560 parkolóhelyet, elektromosautó-töltőt, zöldfelületet és egyebek mellett egy jól felszerelt játszóteret is kialakítanak – tették hozzá. A beruházás 90 munkahelyet teremt.

Maczelka Márk, a társaság kommunikációs vezetője azt írta, hogy a ma mintegy 14 ezer 700 munkavállalót foglalkoztató Spar Magyarország 2018-ban 617,6 milliárd forint forgalmat realizált, tavalyi forgalmi adatai még nem nyilvánosak.

A cégnek két új áruházépítése van folyamatban: a kaposvári Intersparon kívül Törökbálinton szupermarketet létesít, ezen kívül az idén 18 áruház felújítását tervezi a cég.

Interspar hipermarket Kaposvár
Kapcsolódó cikkek