Cégvilág

Huszonöt millió szappant adományoz globális szervezeteknek a Colgate

Három kontinensen összesen öt gyártóegységét mozgósítja 25 millió szappan legyártására.

A Colgate-Palmolive 20 millió dollár értékben szállít egészségügyi és higiéniai termékeket nonprofit szervezeteknek világszerte – közölte a vállalat.

Magyarországon 14 millió forint értékben biztosít termékeket az Etesd nonprofit szervezeten keresztül egészségügyi dolgozóknak.

A vállalat további 25 millió szappant gyárt és adományoz globális szervezeteknek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által életre hívott #SafeHands kezdeményezést támogatva.

A termékeket az “Etesd a dokit” projekt keretein belül egészségügyi dolgozóknak, mentősöknek, diagnosztikai labor dolgozóinak a COVID-19 elleni védekezés támogatására Magyarországon.

Az adomány a vállalat globális erőfeszítésének része a járvány elleni harcban, ahogyan az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által indított #SafeHands kezdeményezésben való részvétel is, mely során a vállalat 25 millió szappant adományoz világszerte.

A WHO szerint, mely naprakész tanácsokat biztosít a járvány megelőzésével kapcsolatban, az alapos kézmosás elengedhetetlen a világjárvány terjedésének lassításában.

Azonban világszerte sok helyen, különösen a rászoruló közösségben, problémát jelent a megfelelő minőségű szappanhoz való hozzáférés és az alapos kézmosás lépéseinek ismerete.

Ezen akadályok leküzdésére a Colgate 2020. április 3-án bejelentette, hogy három kontinensen összesen öt gyártóegységét mozgósítja 25 millió szappan legyártására.

Fotó: AFP

A gyártás folyamata az április 27-ével kezdődő héten indult ezekben a gyáregységekben. A szappanok egyedi csomagolást kapnak, lépésenként bemutatva a javasolt kézmosást, ezzel is erősítve az Egészségügyi Világszervezet (WHO) #SafeHands kampányát.

A cél, hogy a megfelelő kézmosás lépéseit a termék elhasználását követően is folytassák a fogyasztók. Európában a termékeket Olaszországban és Spanyolországban osztják szét családoknak és rászorulóknak a helyi közösségekben.

Az egyik leghatékonyabb mód, ahogy segíteni tudunk a vírus terjedésének megfékezésében, hogy összeadjuk a szervezetek számára a tudásunkat a nagyobb jó érdekében.

– fogalmazott Farkas Beáta, a Colgate-Palmolive Magyarország ügyvezető igazgatója.

Most minden eddiginél fontosabb, hogy segítsük a helyi közösségeket, és megvédjük azokat, akik erre rászorulnak, beleértve a frontvonalban dolgozókat és az ápolást, egészségügyi ellátást végző szervezeteket, akik hihetetlen munkáról tesznek tanúbizonyságot.

WHO Palmolive Colgate #SafeHands
Kapcsolódó cikkek