Cégvilág

Négyszáz dolgozót vesz fel a Suzuki

A napokban a vállalat beadta a versenyképességi beruházás támogatás iránti kérelmét a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez.

Nehéz helyzetben volt az autóipar, amikor a járvány megérkezett, és 5-6 hétre befagyasztotta a termelést, ma már azonban az európai autógyárak zömében újraindult a termelés, a magyarországi Suzuki-gyárban április 29-én – mondta Urbán László, a Magyar Suzuki vezérigazgató-helyettese.

Hozzátette, jelenleg azon dolgoznak, hogy a június 29-től ismét két műszakban tudjanak termelni az esztergomi üzemben.

Meglátása szerint a jelenlegi helyzet messze nem azonos a tíz évvel ezelőtti pénzügyi válsággal, mivel most csak szüneteltetésről volt szó, és akár egy éven belül visszatérhet a gyártás a normális kerékvágásba.

Urbán László elmondása szerint a leállás alatt a fejlesztő szakemberek néhány olyan kiegészítő gyártástechnológiai megoldást és beruházást javasoltak, amelyre alapozva a napokban beadták a versenyképességi beruházás támogatás iránti kérelmet a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez (HIPA).

Fotó: MTI / Kovács Attila

Fejesné Gyurján Ildikó, HR-ért, a pénzügyekért és az informatikáért felelős operatív igazgató azt emelte ki, hogy

a leállás alatt sem voltak a vállalatnál elbocsátások, és a béreket is folyamatosan biztosították, a kölcsönzött munkaerőt azonban vissza kellett mondaniuk.

A következő öt hétben viszont szeretnének 400 főt állományba venni, és több mint száz, korábban kölcsönzött munkavállalót szeretnének alkalmazni, akiket visszatérési bónusszal, valamint olyan bérrel fogadnak, amilyen a leállás előtt volt, tehát nem a kezdők bérével.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában lesz olvasható

hipa Suzuki Urbán László
Kapcsolódó cikkek