Cégvilág

Új igazgatósági tagot választott az AutoWallis vezetősége

Dévai Gábor közel 20 éve vezeti a csoport autókölcsönzéssel foglalkozó leányvállalatát, mely a Sixt autókölcsönző magyarországi jelenlétéért is felel.

Komoly vezetői tapasztalattal rendelkező új Igazgatósági tagot választott az AutoWallis Nyrt – olvasható a társaság közleményében.

Dévai Gábor közel 20 éve vezeti a csoport autókölcsönzéssel foglalkozó leányvállalatát, mely a Sixt autókölcsönző magyarországi jelenlétéért is felel.

Dévait nevezte ki új Igazgatósági tagnak az AutoWallis Nyrt. közgyűlése nevében eljáró Igazgatóság, ezzel hattagúra bővült a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett autós vállalatának vezető testülete.

A szakember komoly tapasztalatokkal rendelkezik az autóipari szolgáltatói piacon: közel két évtizede vezeti a Wallis autókölcsönzéssel foglalkozó vállalatát, mely Magyarországon a Sixt autókölcsönző cég képviselője. Vezetése alatt a Sixt a magyar piacon domináns pozíciót szerzett:

a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az egyik legnagyobb piaci szereplő, és számos díjat, elismerést is szerzett a vállalat (High-Quality Service Certification, Business Excellence Award, Limousine Service Marketing Award, Superbrands Award).

Dévai 2018-ban elnyerte a Wallis csoporton belül az Év Menedzsere díjat, 2019 óta a Magyar Autókölcsönzők Szövetsége Felügyelőbizottságának elnöke. Szabadidejében szívesen sportol, négy gyermek édesapja.

Közgazdász MBA diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint a Jean Moulin Lyon III. Egyetemen szerezte, emellett pedig francia szakos nyelvtanári diplomával rendelkezik. 2019-ben a Neosys Coach képzés keretén belül coach vezetői képesítést is szerzett.

A szakember angolul és franciául beszél. Pályafutását Svájcban és Luxemburgban kezdte a turisztikai szektorban, majd 2000-2002 között az Accor Pannonia Hotels központi értékesítési igazgatóságán corporate sales managerként, 2002-2003 között pedig a Hungarocamion kereskedelmi igazgatóságán regionális sales managerként dolgozott.

2003-ban a General Electric European Operations Services-nél operations managerként tevékenykedett. 2007-2013 között a Wallis Autóparkkezelő Kft. ügyvezetője volt, amely közel 2000 autó flottakezelést látta el a Sixt Leasing franchise jog égisze alatt, 2003 óta a Wallis Autókölcsönző Kft. ügyvezető igazgatója.

Sixt igazgatóság AutoWallis
Kapcsolódó cikkek