Cégvilág

Mesterséges intelligenciát használó céggel működik együtt a PwC

A két cég együttműködve jobb támogatást adhat a vállalatok üzleti transzformációjához a digitális és adatalapú pénzügyi működés irányába.

A nemzetközi PwC-hálózat és a Celonis szoftvercég bejelentették, hogy – a korábbi sikeres együttműködést új szintre emelve – globális stratégiai szövetségről állapodtak meg – közölte a PwC.

A mesterséges intelligencia alapú folyamatbányászati, és -fejlesztési szoftverek területén piacvezető Celonis 2018 óta tagja azon cégek szűk körének, amelyek piaci értéke meghaladja az 1 millió amerikai dollárt.

Az együttműködés három kiemelt része

  • az audit,
  • a pénzügyi transzformáció
  • és az SAP S/4 HANA migráció.
  • A jövőben a hálózat nyújtja a tanácsadói és az üzleti értéket teremtő szakértelmet, míg a Celonis az átfogó folyamati tudást és a technológiát biztosítja.

    A stratégia részeként, a két vállalat közösen globális megoldások fejlesztésével is foglalkozik majd, melynek célja, hogy ezen szolgáltatások a PwC ügyfelei számára elérhetőek legyenek minden országban.

    Fotó: Marijan Murat/dpa

    A folyamatbányászat üzleti előnyei

    A Celonis-szal való kiterjesztett megállapodás segítségével még jobban tudjuk támogatni ügyfeleinket folyamataik elemzésében és fejlesztésében, valamint beilleszteni őket a jövő elvárásainak megfelelő működésbe

    – mondta Fedor Péter, a PwC Magyarország folyamatbányászatért felelős vezető menedzsere.

    Az együttműködés egyik fő fókuszterülete az auditfolyamatok fejlesztése digitalizációval, a folyamatok további elemzésével, rejtett lehetőségek felfedésével és a megfelelőség biztosításával.

    A másik kiemelt terület a pénzügyi folyamatok átalakulása: a két cég együttműködve jobban tudja támogatni a vállalatok üzleti transzformációját a digitális és adatalapú pénzügyi működés irányába. Ezen felül a Celonis szoftvere lehetővé teszi a PwC számára, hogy hatékonyabban támogassa az SAP S/4 HANA migrációt előzetes tanulmányokkal, üzleti lehetőségek elemzésével.

    Az adatvezérelt folyamatfejlesztés egy innovatív, hatékony eszköz. A PwC szakmai tudása és a Celonis mesterséges intelligenciával támogatott folyamatbányászati technológiájának kombinációja által ügyfeleink képesek lesznek optimalizálni üzleti működésüket a bonyolult folyamataikból elemzéssel kinyert tényszerű információknak köszönhetően

    – emelte ki Major Andrea, a PwC Magyarország kockázatkezelésért felelős cégtársa.

    PwC Celonis folyamatbányászat
    Kapcsolódó cikkek