Cégvilág

Elrendelték Hunvaldék repülőgépes cégének felszámolását

A bíróság elrendelte a SKYJET AVIATION Légiszállítási és Szolgáltató Kft. felszámolását.

A Fővárosi Törvényszék elrendelte a SKYJET AVIATION Légiszállítási és Szolgáltató Kft. felszámolását. A felszámolási eljárás megindítására irányuló keresetet 2019. november 13-án nyújtották be a céggel szemben – derül ki a Cégközlönyből. A bíróság az adós fizetésképtelenségét a Cstv. 27. § (2) bek. a. pontja alapján állapította meg. E jogszabályi rendelkezés szerint a bíróság az adós fizetésképtelenségét akkor állapítja meg, ha szerződésen alapuló nem vitatott, vagy elismert tartozását a teljesítési idő lejártát követő 15 napon belül sem egyenlítette ki, vagy nem vitatta, és az ezt követő hitelezői írásbeli fizetési felszólításra sem teljesítette

Az Opten cégnyilvántartó szerint a jelenleg Hunvald János és Hunvald Györgyné a VII. kerület volt polgármesterének Hunvald György felesége tulajdonában lévő cég már korábban is szerepelt a hírekben. A társaság Cessna típusú repülőgépét ugyanis a szocialista polgármesterrel szemben 2009-ben indult bűntetőügy során a Központi Nyomozó Főügyészség lefoglalta- A HVG erről 2014-ben azt írta, hogy Ferihegyen „rozsdásodik” Hunvald György volt erzsébetvárosi polgármester gépeként emlegetett, valójában felesége érdekeltségében álló Cessna Citation 500-as ötszemélyes repülőgép. Hunvald György az Atlatszo.hu portálnak 2016-ban arról számolt be, hogy a gépet az OTP 160 millió forintos hiteléből vette meg a Kft. Miután azt földre kényszerítették, a cég elvesztette bevételtermelő képességét, a bank pedig a hitelfelvételkor megadott, feleség nevén lévő ingatlanon érvényesítette jelzálog jogosultságát. Emiatt a Kft. az állam ellen indított kártérítési pert. Erzsébetváros volt szocialista polgármesterét hűtlen kezelés miatt, idén januárban nem jogerősen egy év szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A bíróság kötelezte a politikust, hogy fizessen meg mintegy 28 millió forintot és kamatait az erzsébetvárosi önkormányzatnak.

A volt szocialista politikus, korábbi parlamenti képviselő ellen több büntetőeljárás indult2009 környékén. Több esetbne felmentette a bíróság és volt olyan ügy is amelyben elítélték.

Cessna SKYJET AVIATION Hunvald György
Kapcsolódó cikkek