Cégvilág

Nem történt változás az Iposz élén

Az Iposz közgyűlésén ismét Németh Lászlót választották meg elnöknek.

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) tisztújító közgyűlésén ismét Németh Lászlót választották meg a szövetség elnökének szerdán, Budapesten.

Németh László a közgyűlésen elmondta,

az iparos közösség soha nem látott kihívásokkal néz szembe,

hiszen elképzelhetetlen gyorsaságú informatikai és technológiai forradalom, korábban nem ismert nagyságú globalizáció alakítja át a világot, és ebben kell megtalálnia az új utakat, úgy, hogy identitását, szakmai önállóságát, szakmájának szeretetét megőrizze.

Fotó: AFP/Alexander Pohl/NurPhoto

Az elnök kitért arra, hogy Magyarországon az iparosok a tradíciókat viszik tovább, a lakossági szolgáltatási és termelői tevékenységükkel munkahelyeket biztosítanak, jelen vannak a helyi kulturális és társadalmi életben, szolgálják a kistérség életben maradását és boldogulását.

A magyar gazdaság mintegy 98 százaléka egyéni, családi, mikro- és kisvállalkozás, ez a vállalkozói sokaság továbbra is a foglalkoztatás legfőbb bázisa Magyarországon,

és a következő harminc évben is szükség van a lakosságot szolgáló szerelő-javító szolgáltatásokra, a nagyvállalatok munkájának szerves részét képező alvállalkozói és beszállítói tevékenységekre – mondta Németh László.

Hozzátette, a munkavégzéshez, a megrendelők és a lakosság változó igényeinek kielégítéséhez folyamatos képzésre és tanulásra, technológiai megújulásra van szükség.

Megválasztását követően Németh László elmondta, a 4 évre szóló mandátuma alatt folytatni kívánja az eddig megkezdett munkát. Az iparosoknak fontos, hogy a szövetség be tudjon kapcsolódni az átalakítás alatt lévő hazai szakképzési rendszerbe, hogy a lakossági szolgálatást végző mikrovállalkozásoknak megfelelő ismeretekkel rendelkező szakembereik legyenek. Ennek érdekében a szövetség a kereskedelmi és iparkamarákkal olyan együttműködést kíván kialakítani, amely lehetővé teszi, hogy az iparosok, kézművesek megfelelő képzésben részesüljenek, és az Iposz bekapcsolódjon a mestervizsgáztatásba.

Hozzátette, továbbra is ápolni fogják a nemzetközi kapcsolataikat, hogy a jól működő külföldi tapasztalatokat itthon is alkalmazni lehessen.

Az Iposz 168 területi és szakmai ipartestületet tömörít, amelyeknek 30-35 ezer vállalkozás a tagja.

 

Németh László Iposz
Kapcsolódó cikkek