Cégvilág

Rekordbevétel után egyre kapósabbak a Lipóti Pékség kenyerei

Látványos a Lipóti fejlődése, hiszen 2014-ben még 1,7 milliárd forint bevételnél tartottak.

Nem véletlenül keltette fel a vállalkozók érdeklődését is a Lipóti Pékség, hiszen Tóth Péter cége folyamatosan gyarapszik, és hamarosan az egész ország az ő kenyerüket eheti – áll a Menedzsment Fórum oldalán.

Történetének legjobb évét zárta 2019-ben a Lipóti Pékség Termelő és Kereskedelmi Kft.,

amely a 2018-as 2,5 milliárd forintos forgalmat tavaly 3,3 milliárd forintra tornászta fel

- derül ki a lipóti székhelyű cég beszámolójából. Ez a teljesítmény pedig 364 millió forintos nyereséget eredményezett a tulajdonosnak, az alapító Tóth Péter pedig 150 millió forint osztalékot ki is vett a cégből.

Látványos a Lipóti fejlődése, hiszen 2014-ben még 1,7 milliárd forint bevételnél tartottak.

A Lipóti Pékséget Tóth József Péter alapította 1992-ben. Ma is ő a cég tulajdonosa és vezetője. Az alapítás évétől napjainkig a Lipóti Pékség egy igen közismert márkanévvé vált. A Lipóti Pékség kezdetben 15-20, főként Lipót környéki kis boltot látott el kenyérrel és pékáruval.

Nekünk nem a szomszéd pék a konkurenciánk, hanem a multinacionális kereskedelmi láncok, melyek akár Németországból vagy Lengyelországból kamionnal hozzák a fagyasztott termékeket helyben sütésre. Egyrészt tovább bővítenénk a mintabolthálózatot, mintegy 350 üzlet a cél. Illetve Hatvanban megindult egy húszezer négyzetméteres nagy üzem építése, automata gépsorral. Ezzel az üzemmel, a meglévő három mellett az a célunk, hogy az egész országot lefedjük – nyilatkozta Tóth Péter.

Illusztráció. Fotó: Pixabay

Másik cégének, a Lipóti Sütőipari Kft.-nek a 2019-es eredménye már májusban ismert lett:

4,6 milliárd forintos bevétel 339 millió forintos nyereséggel és 200 millió forintos osztalékkal.

A Lipóti dinamikus fejlődése pedig már egyes vállalkozók érdeklődését is felkeltette. Az említett hatvani üzem júniusi alapkőletételénél Varga Mihály pénzügyminiszter mondott beszédet.

A Lipóti Tóth és Társai Zrt. beruházását 7 milliárd forinttal támogatta a kormány.

Az új cégben pedig Tóth Péter társa Paár Attila lett, aki a West Hungária Bau (WHB) nevű építőipari cég tulajdonosa.

A WHB a kivitelezői jelenleg a Bozsik-Stadionnak Kispesten, a soproni Csik Ferenc uszodának és a tatabányai városközpontnak, valamint a Budai Várban projekteket kaptak.

lipóti pékség pékipar vállalkozó kenyér
Kapcsolódó cikkek