VG | Az Erzsébet téri óriáskerék forgalmát is lenullázta a járvány, és a Michelin-csillagos éttermek látogatottsága is jelentősen megcsappant, ezért a Ráday utcai Costest be kellett zárni, a Costes Downtown pedig mostantól minden héten csak három napon, csütörtökön, pénteken és szombaton tart nyitva – jelentette be Gerendai Károly nagyvállalkozó, aki a vírushelyzet hatásai ellen több fronton küzd. Azért, hogy ne kelljen a munkatársaitól megválnia, belevágtak egy rendhagyó házhoz szállító szolgáltatásba: nem egyszerűen ételeket visznek a megrendelőhöz, hanem egy komplett Michelin-csillagos vacsorát az otthonokba.
Az étterem séfjei és felszolgálói akár a házigazdával közösen készítik el az étlapon szereplő menüsort, amihez mindent szervíroznak, a borpárosítástól a poharakig, a tányéroktól az evőeszközökig. A helyben főzéssel és szervírozással bővített házhoz szállítás a héten indult, szombaton pedig mozgó étteremmé alakul az Erzsébet téri óriáskerék, ahol a Vigyázó Ferenc utcai Costes Downtown étterem kínálatára lehet befizetni. Aznap az óriáskerék kabinjaiban szolgálják fel Miguel Vieira, az első hazai csillagot megszerző séf vacsoramenüsorát, a vendégeket Covid-biztosan elszeparálva – adta hírül a Michelin-csillagos étterem csapata.
Az óriáskerék-étterem gondolata már korábban megszületett, de a kerék jó kihasználtsága miatt eddig nem tudták megvalósítani – mondta Gerendai Károly, a topéttermek társtulajdonosa.
A séf a házigazdával közösen készíti el a menüsort, amihez a borpárosítástól a poharakig, mindent helyben szervíroznak a felszolgálók
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.