Cégvilág

Gigavállalat jön létre az amerikai és a londoni elemző cégekből

Hatalmas információ-szolgáltató vállalat jön létre azáltal, hogy az S&P Global pénzügyi-elemző felvásárolja az IHS Markit gazdasági adatszolgáltatót.

Giga információ-szolgáltató vállalat jön létre azáltal, hogy az egyik legnagyobb amerikai pénzügyi elemző vállalat, az S&P Global felvásárolja a londoni pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató céget, az IHS Markitot.

Az ágazat két meghatározó résztvevője hétfőn bejelentette, hogy az S&P Global mintegy 44 milliárd dollárt fizet részvényekben.

Ez az idei évben az eddigi legnagyobb értékű vállalati felvásárlás. A korábbi rekordot az Nvidia amerikai chipgyártó tartotta, amely 40 milliárd dollárért megszerezte a Softbanktól annak mobiltelefon félvezető áramköröket tervező brit érdekeltségét, az Arm Holdingot.

Fotó: AFP

Az IHS és a Markit 2016-os egyesülésével létrejött információ-szolgáltató társaság egyik jól ismert terméke a cég által összeállított beszerzésimenedzser-index (BMI) a világ számos országából.

A vállalat piaci kapitalizációja közel 37 milliárd dollár, részvényára az év eleje óta csaknem 22 százalékkal emelkedett.

Az S&P Global egy információ-szolgáltató vállalat, amely hír-, elemzés- és adatszolgáltató tevékenységet is végez többek között intézményi befektetők, kereskedelmi bankok, társaságok és egyetemek számára. A társaság piaci tőkeértéke 82 milliárd dollár.

felvásárlás IHS Markit adatszolgáltató pénzügyi elemző standard and poor's
Kapcsolódó cikkek