Cégvilág

Megugrott a HP negyedéves nyeresége

Az október végével záródott pénzügyi negyedévében a cég adózott eredménye 668 millió dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 388 millió dollárról

Jelentősen nőtt a személyi számítógépeket és nyomtatókat gyártó HP Inc. negyedéves nyeresége, miközben rekordszámú személyi számítógépet értékesített.

A cég azt közölte, hogy az október végével záródott pénzügyi negyedévében az adózott eredménye 668 millió dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 388 millió dollárról. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyereség 60 centről 62 centre emelkedett.

Fotó: AFP

A HP Inc. negyedéves bevétele ugyanakkor 1 százalékkal, 15,258 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbi 15,407 milliárd dollárról. A negyedévben rekordszámú, 19 millió személyi számítógépet adott el a HP a koronavírus-járvány miatt megugrott kereslet hatására. A szakértők kisebb, 52 cent egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredményre és szerényebb, 14,62 milliárd dollár bevételre számítottak.

A HP Inc. a világ második legnagyobb PC-gyártója a kínai Lenovo után. A Hewlett-Packard Company amerikai multinacionális információtechnológiai társaság 2015-ben vált szét két önálló vállalattá: a jogutód HP Inc. viszi tovább az alaptevékenységet, a személyi számítógép és a nyomtató üzletágat, míg a szerver és a vállalati szolgáltatások üzletágat a Hewlett-Packard Enterprise.

Hewlett-Packard HP Inc. negyedéves eredmény
Kapcsolódó cikkek