Cégvilág

Rekordévet zárt a JYSK

A bútorház 51,4 milliárd forintos árbevételt ért el az elmúlt évben.

A JYSK az árbevételét növelve, az eddigi legmagasabb forgalmát érte el Magyarországon az elmúlt 2019-2020-as pénzügyi évben, a koronavírus járvány ellenére.

Bár a 2020-as év eddig kihívásokkal volt teli a kiskereskedelemre nézve, mégis a magyar vásárlók közül sokan a skandináv JYSK-öt választották, hogy lakhatóbbá, szebbé, és élhetőbbé tegyék otthonukat, kertjüket.

Fotó: JYSK

Tavasztól a vásárlókedv érthetően visszaesett – a koronavírus járvány kapcsán hozott kormányintézkedések hatására – a vásárlók korlátozottan látogatták a JYSK üzleteket, amelyek ugyan nyitva tartottak, de csak a kormányrendeletek által meghatározott rövidített időkorlátoknak megfelelően. Ez pénzügyi és logisztikai szempontból is kihívást jelentett a JYSK számára a megnövekedett online vásárlások miatt, de nyártól a vásárlók egyre jobban visszatértek az üzletekbe, amint a korlátozások enyhültek.

Ennek eredményeképpen végül a JYSK Magyarországon az eddigi legmagasabb, 51,4 milliárd forint árbevételt érte el, amely több mint 13 százalékos növekedés az előző pénzügyi év forgalmához képest.

Örömmel konstatáljuk, hogy továbbra is meghatározó szereplői vagyunk a magyar lakberendezési piacnak és az új és régi versenytársak terjeszkedése nem változtatott a mi növekedési dinamikánkon.

– mondja Szimeiszter Sándor, Country Manager, JYSK Magyarország.

Különösen a bútorok, kerti bútorok és lakberendezési cikkek forgalma növekedett.

Továbbra is az innovációban és a belső erőforrásokra és tudásra alapozó fejlődésben hiszünk, minden erőfeszítésünk arra irányul, hogy a vásárlóink számára egyre vonzóbb termékkínálatot és kiszolgálást nyújtsunk.

– nyilatkozza Szimeiszter Sándor, Country Manager, JYSK Magyarország.

A JYSK magyarországi pozitív eredményei részét képezik a JYSK Csoport még nagyobb sikertörténetének, amely világszerte közel 3000 áruházat üzemeltet 51 országban. A JYSK Csoport 4,1 milliárd euró rekord árbevételt, és 489 millió euró adózás előtti nyereséget könyvelhetett el.

Magyarországon az első JYSK áruház 2005-ben nyílt meg, jelenleg 84 üzlettel rendelkezik és több mint 800 munkatársat alkalmaz.

magyar cégek JYSK bútorgyártó
Kapcsolódó cikkek