Cégvilág

Online tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Energetikai Társaság

Új elnököt választott a társaság.

A Magyar Energetikai Társaság (MET) 2021 január 25-én online módon tartotta meg a járványhelyzet miatt többször elhalasztott tisztújító közgyűlését.

A tisztújító közgyűlésen az egyesület elnökévé választották a korábbi alelnök Jászay Tamás okleveles gépészmérnököt, aki 1982 óta dolgozik az energetikai ágazatban.

Az öttagú elnökség további tagjai: Civin Vilmos, a Magyar Energetika című folyóirat felelős szerkesztője, dr. Tóth Máté közgazdász és energiajogász, valamint Bereczki Bence okleveles villamosmérnök és Varga Nóra okleveles energetikai mérnök, a MET Ifjúsági Tagozatának tagjai.

A MET Felügyelő Bizottságának új elnöke dr. Gács Iván a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszékének nyugalmazott tanára lett. A közgyűlés a Felügyelő Bizottság tagjaivá választotta ’Sigmond György okleveles gépészmérnököt, valamint Kozmáné Pocsai Zsófiát és Nieberl Norbertet, akik mindketten okleveles energetikai mérnökök.

A Magyar Energetikai Társaság újonnan megválasztott elnöke, Jászay Tamás köszönetét fejezte ki Zarándy Pál úrnak a MET korábbi elnökének, és Csallóközi Zoltán úrnak a Felügyelő Bizottság előző elnökének az elmúlt időszakban végzett munkájukért, és üdvözölte, hogy a testületekben a korábbinál nagyobb képviseletet kapott a MET Ifjúsági Tagozata, ami mutatja és egyben biztosítja az egyesület nyitottságát az energetikai szakmában zajló változásokra.

A Magyar Energetikai Társaság – nevéből is fakadóan – olyan szervezet, amely a magyar társadalom érdekei mentén gondolkodva kíván szakmai fórumot biztosítani az energetika legkülönbözőbb területein működő szakemberek számára, hozzáadott értéket teremtve a mindennapi energiagazdálkodási gyakorlatban éppúgy, mint energiastratégiai kérdésekben

– fogalmazott a MET új elnöke.

Magyar Energetikai Társaság tisztújító közgyűlés
Kapcsolódó cikkek