Cégvilág

A karbonlábnyom csökkentésére szövetkezik a Shell és a Ferrari

A Shell és a Ferrari annak érdekében, hogy a versenypályán elért sikerekre való folyamatos törekvés mellett támogassa az előrelépést a fenntarthatóság és az innováció terén is.

A Shell megújította nagy múltra visszatekintő Innovációs Partnerségét a Scuderia Ferrarival annak érdekében, hogy a versenypályán elért sikerekre való folyamatos törekvés mellett támogassa az előrelépést a fenntarthatóság és az innováció terén is – írja a vállalat közleményében.

A partnerség következő fejezetében a Scuderia Ferrari és a Shell olyan megoldások fejlesztéséhez és megvalósításához is hozzálát, amelyek

támogatják a csapat karbonlábnyomának csökkentését és ezzel tágabb értelemben vett fenntarthatósági célkitűzéseik elérését.

A tervek illeszkednek a Formula-1 történetének első fenntarthatósági stratégiájához, amely nem kisebb vállalást fogalmazott meg, mint hogy a sport nettó karbonlábnyoma a nullával legyen egyenlő 2030-ra, ideértve a versenypályán és az azon kívüli tevékenységeket is.

 

Fotó: AFP

A Scuderia Ferrari és a Shell folytatja a csapat V6-os turbó-hibrid hajtású egységének tökéletesítése érdekében folytatott együttműködést, melynek termikus hatékonysága közel 50 százalék, így az egyik leghatékonyabb motornak számít a világon. A két társaság szintén szoros együttműködésben dolgozik a jövő üzemanyagfejlesztésének meghatározása érdekében, ideértve a fejlett és fenntartható bioüzemanyagokat és szintetikus folyékony üzemanyagokat. Ezek további fejlesztése egyaránt hozzájárulhat a Forma-1 céljának eléréséhez, hogy a Forma-1 autóit teljes mértékben fenntartható üzemanyagok hajtsák.

A versenypályán élesben vizsgázó technológiák és használatukból levont tanulságok idővel a közúti közlekedés kibocsátásainak csökkentéséhez is hozzájárulhatnak.

A Shell és a Scuderia Ferrari 1929 óta tartó, nagy múltra visszatekintő kapcsolata a F1 egyik legsikeresebb és legelismertebb együttműködése, és hosszú története során már számos jelentős siker koronázta:

a Shell versenyüzemanyagainak és kenőanyagainak segítségével hajtott Scuderia Ferrari istálló 10 konstruktőri világbajnoki cím mellett 12 egyéni világbajnoki címet nyert meg.

A hosszan tartó közös munka során a versenypályán összegyűjtött tapasztalatok és az itt alkalmazott újítások azokat a fejlesztéseket is szolgálták, amelyeknek köszönhetően a Shell vásárlói világszerte jobb termékekhez juthatnak – írják.

Shell Ferrari fenntarthatóság Forma 1
Kapcsolódó cikkek