Cégvilág

Újabb felvásárlás a magánegészségügyben

A felvásárlás bővülést hoz a kórház életébe.

Az Istenhegyi Magánklinika megvásárolja a Telki Kórház Kft.-t. A Lantos Csaba érdekeltségi körébe tartozó Telki Kórház Kft. működtetése március 1-én kerül át a Kollár Mihály vezette, Rudas László érdekeltségébe tartozó Istenhegyi Magánklinika Zrt. hatáskörébe – írták.

Az Istenhegyi Magánklinika azt várja a felvásárlástól, hogy az árbevétele már 2021-ben eléri az egymilliárd forintot. Az Opten adatai szerint

a Telki Kórház Kft. 2019-ben 375 millió forintos árbevételre tett szert, az Istenhegyi Magánklinika ugyanebben az évben pedig 653 millió forintos nettó árbevételt könyvelt el. A klinika a rendelők területét is jelentősen bővítette, jelenleg már 1300 négyzetméteren fogadja a pácienseit.

Fotó: Istenhegyi Klinika

A Telki Kórház Kft. működtette Budapesten, a Budakeszi úton a Medicina Egészségközpontot, melynek szolgáltatásai a vásárlás következtében szintén átkerülnek az Istenhegyi Magánklinikához. A jövőben mindkét szolgáltató páciensei profitálnak a felvásárlásból, hiszen az Istenhegyi Magánklinika szolgáltatásai jelentősen bővülnek – írták.

Az eddig elérhető rendelések mellett lesz gyermekgyógyászat, a pszichiátria, a szemészet, a gyermekortopédia is. A Medicina Egészségközpont eddigi erősségei:

az üzemorvosi ellátás és a menedzserszűrés továbbra is működnek, valamint hamarosan elérhetőek lesznek a digitális röntgenvizsgálatok és a mammográfia is.

Az egynapos sebészeti is lesz a Medicina Egészségközpontban, a magánszolgáltató eddig nem rendelkezett egynapos sebészeti részleggel, amely az Istenhegyi Magánklinika egyik erőssége: 2019-ben közel kétezer sebészeti beavatkozást végeztek a klinikán.

Lantos Csaba Telki Kórház Kft. Istenhegyi Magánklinika
Kapcsolódó cikkek