Új besorolás a vendéglátásban
Legkésőbb 2021. március 31-ig kell bejelenteniük a vendéglátóknak az új besorolás szerinti változást a jegyzőnek az év első napján hatályba lépett kormányrendelet szerint. Az egyes vendéglátóhely-típusokat tizenegy kategóriába – étterem, büfé, cukrászda, kávézó, alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely, italüzlet, bár, zenés-táncos szórakozóhely, munkahelyi közétkeztetést végző vendéglátóhely, gyorsétterem, rendezvényi étkeztető, alkalmi vendéglátóhely, mozgó vendéglátóhely – sorolták jellemzőik alapján. A vendéglátóhely-típusok felülvizsgálatát a Magyar Turisztikai Ügynökség, a szektor szereplői és a vendéglátás szakmai szervezetei is régóta szorgalmazták, ez nélkülözhetetlen feltétel az ágazat szegmentált és átlátható irányításához is.


