Cégvilág

A Wizz Air szerint nagyon olcsó lesz a repülés nyáron

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a főszezonban 60-80 százalékos kapacitáskihasználtsággal számol.

A Wizz Air következő nagy dobása India lesz – mondta el délben Váradi József, a diszkont légitársaság vezérigazgatója a World Aviation Festival keretében megrendezett online beszélgetésen. A járatokat nem maga a Wizz Air, hanem a 49 százalékos tulajdonában álló Wizz Air Abu Dhabi indíthatja majd az Egyesült Arab Emirátusokban található központi bázisáról. Az Abu Dzabi-i repülőtérről eddig többek között már Athénba és Tel-Avivba is közlekednek a légitársaság repülői.

Váradi József Európában egyébként arra számít, hogy

2019-hez képest nyáron 60-80 százalékos kapacitással repülhet majd a fapados szolgáltató. Főként az inti óvatosságra

– tette hozzá -, hogy az egyes európai államok abszolút nem koordinálták intézkedéseiket, illetve, hogy még mindig rengeteg korlátozás akadályozza a légi közlekedést a kontinens legtöbb országában, ráadásul ezeket állandóan módosítják is a hatóságok.

Ha csak a Wizz Airen múlna, bármikor be tudnánk vetni teljes kapacitásunkat

– hangsúlyozta.

Fotó: Shutterstock

Mindezzel együtt nagyon biztos vagyok benne, hogy nyáron már sokkal jobb lesz a helyzet, mint most – hangolta a résztvevőket mégis jobb kedvre a vezérigazgató.

Váradi becslése amúgy összhangban van a Ryanair prognózisával, amely szerint július és szeptember között az ír fapados 80 százalékos kapacitáskihasználtsággal repülhet majd.

A Wizz Air első embere végül kiemelte, hogy a légitársaságoknak saját jól felfogott érdekükből kifolyólag a korlátozások miatt ösztönözniük kell majd a jegyvásárlást, ezért ezen a nyáron rendkívül olcsó lesz a repülés. Szerinte a kihasználatlan kapacitások miatt a pandémia előtti időszakhoz képest 20-25 százalékos kedvezménnyel lehet majd utazni a repülőgépeken.

diszkont légitársaság légi közlekedés fapados Váradi József Wizz Air
Kapcsolódó cikkek