Cégvilág

Modernizálta gépparkját az SVG-Hungary

750 millió forint értékben fejlesztett a cég a salgótarjáni gyárában, és új munkahelyeket teremt.

Megújította gépparkját, és azzal párhuzamosan 20 százalékkal megnövelte munkavállalóinak létszámát az SVG-Hungary Gépgyár Zrt. abból a három éve indult, mintegy 750 millió forint értékű beruházási programból, amelynek első üteme március végén zárult – közölte a vállalat. A beruházásnak köszönhetően azonban nem csak korszerű, modern eszközök kerültek az SVG tulajdonába, de újabb munkahelyeket is tudtak teremteni. Az SVG a fejlesztésnek köszönhetően már 20 százalékkal több munkavállalót foglalkoztat, azonban még messze nem aknáztak ki minden lehetőséget. A jelenlegi létszámbővítés mellett egy további, hasonló mértékű növekedést tervez az SVG-Hungary Gépgyár Zrt.

A salgótarjáni székhelyű SVG-Hungary Gépgyár 2015-ben került a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által képviselt befektetői csoport irányítása alá. A tulajdonosváltást követően gyorsan eldőlt, hogy átfogó korszerűsítési programra van szükség a cégnél, mert a gyártócsarnok és a gyártáshoz szükséges gépek

nem feleltek meg teljes körűen a jelenlegi gyártási és hatékonysági követelményeknek.

Fotó: SVG-Hungary Kft.

A korszerűsítési program keretében a hatékonyabb termeléshez szükséges kulcsgépeket (festőkabin, karuszel esztergagép, horizontális fúró maró, láng- és plazmavágógép, szemcseszórógép, élhajlító, csavarkompresszor és hegesztőgépek) adtak át a múlt hónapban.

Az új gépekkel, és berendezésekkel a gyár hatékonyabban és eredményesebben tud üzemelni,

ráadásul fejlesztési program keretében a jelenlegi létszámbővítés mellett egy további, hasonló mértékű növekedést tervez az SVG-Hungary Gépgyár Zrt. A beruházásnak köszönhető, hogy a társaság termékeinek előállítása során már nem szorul külső kooperációs partnerek által végzett tevékenységre – összegezték a sok százmillió forintos fejlesztés hozadékát. A rendkívül hatékony új gépek ráadásul lehetővé teszik azt is, hogy bérmunkát is vállaljanak ezekre a berendezésekre.

GB & Partners Salgótarján SVG
Kapcsolódó cikkek