Cégvilág

Összefog a Ganz és a Stadler

Közös forgóvázgyártásra készül a magyarországi és a svájci gyökerű társaság.

A Ganz Híd-, Daru és Acélszerkezetgyártó Zrt. új magyar tulajdonosai Szondy Szilvia vezérigazgató irányításával újraindítják a társaság forgóvázgyártását Magyarországon, felélesztve a nagy múltú tevékenységet. Ennek jelentős lépéseként a cég együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Stadler Magyarországi Vasúti Karbantartó Kft.-vel a forgóvázkomponensek közös magyarországi előállításáról és összeszereléséről a hazai és nemzetközi piacra.

A tervek szerint 2021 végére elindulhat a gyártási együttműködés, mellyel mintegy 50 új munkahelyet teremt a Ganz,

amelynek vezetése emellett folyamatosan keresi az újabb stratégiai együttműködési lehetőségeket, az újabb partneri kapcsolatokat.

Fotó: MTI

A közlemény nem írja, de

a Stadler egyébként is évek óta gyárt forgóvázat Szolnokon a svájci anyavállalat által készített vasúti járművekhez, korábban pedig a Bombardier-nek volt is volt hasonló profilú bázisa Mátranovákon.

A forgóváz a vasúti személy- és teherkocsi legfontosabb szerkezeti eleme, magában foglalja a futó- és hordművet, valamint a fékrészegységeket, továbbá hordja a kocsiszerkezet és a rakomány teljes tömegét. A forgóváz, illetve a komponensei gyártása során be kell tartani az Európai Közösség Bizottsága által kiadott szigorú előírásokat.

Ganz Híd- Stadler forgóváz Bombardier forgóvázgyártás Daru és Acélszerkezetgyártó Zrt.
Kapcsolódó cikkek