Cégvilág

Spórolhatnak a tévék és a rádiók

A médiaszolgáltatási díj elengedésével 341 médium és az ott dolgozó több ezer munkatárs gazdasági kilátásai javulnak.

Jóváírja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a rádiók és televíziók idei első negyedévi médiaszolgáltatási díjait, és a második negyedévi kötelezettségeket sem kell teljesíteni.

A döntésnek köszönhetően összesen 341 médiaszolgáltató – és az ott dolgozó több ezer munkatárs – gazdasági kilátásai javulnak.

Április 8-án hatályba lépett a médiatörvény médiaszolgáltatási díjfizetési kötelezettségre vonatkozó szabályainak a alatti eltérő alkalmazásáról szóló kormányrendelet.

Fotó: Shutterstock

Ennek értelmében a kereskedelmi lineáris médiaszolgáltatók – a múlt évhez hasonlóan – a koronavírus-világjárványra tekintettel mentesülnek a negyedéves médiaszolgáltatási díj megfizetése alól a veszélyhelyzet megszűnésének napja szerinti negyedév végéig.

A kormányrendeletben foglaltaknak eleget téve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a 2021 első negyedévére már befizetett médiaszolgáltatási díjakat

elszámolja a médiaszolgáltatásra jogosult javára a veszélyhelyzet megszűnésének napja szerinti negyedévet követő negyedévre esedékes díjban.

Az idei második negyedéves médiaszolgáltatási díjat nem kell befizetni, így összesen legalább fél évre szóló díjmentességet kap az érintett 341 szolgáltató.

Az intézkedésnek köszönhetően összesen 374 kereskedelmi, ebből 81 rádió és 293 televízió üzemeltetője jut könnyítéshez a koronavírus-járvány által sújtott gazdasági és médiapiaci helyzetben.

díj rádió Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tévé
Kapcsolódó cikkek