Cégvilág

A koronavírus mutánsai ellen is hatásos egy orrspray

A Taffix orrspray kiskereskedelmi értékesítése a következő hetekben kezdődik meg.

A legújabb kutatási eredmények és a valós életkörülmények között végzett klinikai vizsgálatok egyaránt alátámasztják, hogy a Magyarországon is kapható Taffix orrspray hatékony védelmet nyújt a koronavírus brit és dél-afrikai mutációi ellen, ahogyan más felső légúti fertőzéseket okozó vírusok ellen is.

A biofarmakológiai termékeket fejlesztő Nasus Pharma nyilvánosságra hozta legutóbbi kutatásának eredményeit, amelyben többek között olyan izraeli egészségügyi szervezetek vettek részt, mint a Központi Virológiai Laboratórium vagy az izraeli egészségügyi minisztérium. Az adatok demonstrálják, hogy a Taffix® por 100 százalékban képes blokkolni a SARS-CoV-2 két új, erősen fertőzőképes variánsát, a brit és a dél-afrikai mutációt.

Az eredmények egybevágnak a korábbi kutatásokkal, amelyeknél a Taffix nemcsak a SARS-CoV-2 vírusok 99,99 százalékát blokkolta, de más ismert, felső légúti megbetegedést okozó vírusokat is. Továbbá összhangban vannak olyan, valós életkörülmények között végzett klinikai vizsgálatokkal, amelyekben a Taffix 78 százalékkal csökkentette a fertőzések számát potenciális gócpontokban. Ezek a különböző vírustörzseken végzett vizsgálatokból származó eredmények alátámasztják azt az erőteljes, nem-specifikus aktív hatást, amelyet a Taffix különböző légzőszervi vírusok ellen képes kifejteni

– nyilatkozta dr. Dalia Megiddo, a Nasus Pharma ügyvezetője.

Fotó: MTI

Az Európában és világszerte jelenleg 20 országban kapható TaffixR

az orrban hoz létre savas mikrokörnyezetet, amely bizonyítottan képes meggátolni, hogy a vírusok behatoljanak az orr sejtjeibe és megfertőzzék azokat.

A Taffix® az orrnyálkahártyán bevonatot képezve öt órán keresztül biztosít mechanikus és kémiai védelmet a belélegzett vírusok ellen.

A Taffix® kizárólagos magyarországi forgalmazója a magyar származású texasi üzletember, Papp Zoltán által alapított Koherence Life Kft. A vállalat Magyarországon elsőként a járványügyi veszélyhelyzetben kívánja alkalmazni az általa elérhető tudást és technológiát – ennek egyik első eleme a Taffix orrspray bevezetése. Kiskereskedelmi értékesítése a következő hetekben kezdődik meg.

dél-afrikai mutáns járvány brit mutáns COVID-19 orrspray koronavírus járvány koronavírus Koherence Life Kft. SARS-CoV-2 Taffix mutáció TaffixR
Kapcsolódó cikkek