Cégvilág

Bevált az összecsukható konténer

A NATO rendszerén keresztül is eladhatja két termékét a magyar startup.

Működése második évében, 2020-ban több mint 820 millió forint árbevételt ért el az összecsukható konténert kifejlesztő Continest Technologies Zrt., a forgalom 78 százaléka a külpiacokon keletkezett. Mint a magyarországi startup közleményében rámutat, termékéből egyszerre több szállítható, mint a hagyományos merev vázasból, ami számos gazdasági és környezeti előnnyel jár.

Az összecsukható konténer tervezése és gyártása 2017-ben kezdődött.

Maga a Continest Zrt. 2019-ben jött létre, az indulás éve 65 millió forint bevételt hozott. A társaság konténerei elláthatók elektromos szolgáltatással, felszerelhetők napelemmel, akkumulátorral és vizesblokkal, sőt, a védelmi iparban különösen fontos ballisztikus rendszerekkel is.

Fotó: Continest Technologies Zrt.

A Continest négy területre fókuszál: medikai, védelmi ipari, rendezvényszervezési és városi jellegű (például lakossági, oktatási projektek) igényeket szolgál ki. Kutatásra és fejlesztésre az alapítása óta már csaknem 165 millió forintot fordított. Konténerflottájával az elmúlt években csaknem 750 bérbeadás történt tizenöt európai országban. A társaság növelni kívánja nemzetközi jelenlétét elsősorban az Egyesült Államokban és a Közel-Keleten.

A Continest biztosította a 2019-ben Svédországban megrendezett alpesisí-világbajnokság több mint 1200 négyzetméteres szolgáltató­központját, 2020-ban pedig két alapterméke NATO-raktári számot kapott, ennek birtokában a társaság a beszerzési rendszerén keresztül is értékesítheti termékeit.

A koronavírus-járvány kitörése után rövid időn belül üzembe helyezhette az első Covid–19-mintavételi mobilpontot a budapesti Fájdalom Ambulancia megbízásából, majd szeptemberben átadta a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal üzemeltetett mobil konténerlabort is.

Szeretnénk úttörők lenni a konténerpiac megreformálásában, ezért azon dolgozunk, hogy megnyithassuk az első magyarországi gyárunkat, amellyel újraindulhat a hazai konténergyártás

– idézik a közleményben Kis-Márton Vidor tulajdonos-vezérigazgatót.

startup összecsukható magyar NATO konténer
Kapcsolódó cikkek