Cégvilág

Dunaferr: nem volt érvényes a „közgyűlés”

A Győri Ítélőtábla jogerős döntésével hatályon kívül helyezte azt a végzést, mellyel a Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága az „állítólagos” képviselők kérelmére az ISD DUNAFERR Zrt. közgyűlését 2021. május 6-ra összehívta.

A Győri Ítélőtábla a Székesfehérvári Törvényszéket új eljárásra utasította, ahol vizsgálni kell a felek meghatalmazott ügyvédeinek képviseleti jogát – olvasható a Dunaferr közleményében. A cég hangsúlyozza: már több ügyben állította és bizonyította, hogy a STEELHOLD Ltd. képviseletében álképviselők jártak és járnak el, akiknek tehát semmi joguk nincs az ISD DUNAFERR Zrt. fő tulajdonosának képviseletére. Sőt, hamis, valótlan nyilatkozattételeik miatt személyes felelősséggel tartoznak – teszik hozzá.

A Dunaferr vezetése már korábban jelezte: nem ismeri el a május negyedikén megtartott közgyűlésen meghozott határozatokat. A vasmű szokatlan formában, a parkolóban megtartott közgyűlésén a tulajdonos képviselője szerint visszaállították a társaság törvényes működését, és új vezetőket választottak a cég élére.

Mikó István a Steelhold képviseletében akkor arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy a közgyűlés visszahívta posztjáról a már tavaly lejárt megbízatású Jevgenyij Tanhiljevics cégvezetőt, helyére az ukrán Gladkikh Vasylt nevezte ki.

közgyűlés ISD Dunaferr Zrt.
Kapcsolódó cikkek