Cégvilág

A Dunaferr vezetése nem ismeri el a közgyűlést

Az ISD Dunaferr Zrt. a testület mai döntéseit így érvénytelennek és szabálytalannak tartja.

Az ISD Dunaferr Zrt. közleményben tudatta, hogy a társaság csütörtöki közgyűlésén hozott határozatokat érvénytelennek és szabálytalannak tartja. Indoklásában a közgyűlésen megjelent személyeket olyan álképviselőknek nevezte, akik már milliárdos károkat okoztak a társaságnak. Ezért a társaság megfellebbezte a cégbíróságnak a közgyűlés összehívására vonatkozó végzését, így az – áll a közleményben – a mai napig nem jogerős.

Új vezetést választott a Dunaferr

Szokatlan formában tartották meg a vasmű közgyűlését, amelyen a tulajdonos képviselője szerint visszaállították a társaság törvényes működését.

Így a közgyűlés csak akkor lehetett volna határozatképes, ha azon minden részvényes megjelenik, és egyhangúlag egyetért a közgyűlés megtartásával, de ez nem történt meg. A társaság azt is tudatta, hogy a Steelholdnak a ciprusi bírósági döntés tiltja legalább 2021. május 20-ig, hogy a Dunaferr közgyűlésén részt vegyen és szavazzon.

A közgyűlést a Vasmű tér 1–3. cím alatt, a szabadban voltak kénytelenek megtartani
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az álképviselők ismételt próbálkozásának természetesen meglesznek a jogi következményei az illetékes jogi fórumokon. Ezek a jogi fórumok nemcsak Magyarországot, de Ciprust, Ukrajnát és az Oroszországi Föderációt is jelentik, hiszen ezen határokon átívelő csalássorozat ellen már minden országban felléptek, folynak az eljárások a Vnyesekonombank (VEB) hathatós segítségével

– olvasható.

Dunaújváros közgyűlés Dunaferr
Kapcsolódó cikkek