Cégvilág

Erősen kezdett itthon a GF Machining Solutions

A virtuális bemutatók után júniusban visszatér a személyes kapcsolattartás a szerszámgép-üzletágba. Tavaly csaknem 1,1 milliárd forintos árbevételt és 150 millió forintos eredményt ért el a Georg Fischer hazai képviselete, az idén és jövőre is legalább 20-25 százalékos növekedést terveznek.

A koronavírus-járvány ellenére eredményes első évet zárt a svájci tőzsdén jegyzett Georg Fischer (GF) szerszámgépüzletága, a GF Machining Solutions (GFMS) budapesti központja, amely a társaság magyarországi, romániai és bulgáriai terjeszkedését fogja össze.

Szabó Gábor, a vállalat régiós vezetője a Világgazdaságnak elmondta:

miután tavaly csaknem 1,1 milliárd forintos árbevételt és 150 millió forintos eredményt értek el, az idén és jövőre is legalább 20-25 százalékos növekedést terveznek.

A cégvezető szerint ezzel a dinamikával reális cél, hogy 2022-re az övék legyen a magyar piac és a régió legmeghatározóbb szerszámgép-kereskedője és -szervize. Ehhez az állományt is bővíteni kell: öt szakemberrel indultak, ma már tizenketten vannak, jövőre pedig 24-25 munkatársra lesz szükség, főként magasan képzett mérnökökre, technikusokra.

Fotó: GF

Az eddigi eredmények Szabó Gábor szerint azért is figyelemre méltók, mert irodájuk működése eddig szinte teljes átfedésben volt a Covid-válsággal. Jelentős fegyverténynek tartja, hogy a Georg Fischer 2019 augusztusában Budapestet választotta régiós központjának.

A több mint kétszáz éve alapított, 1903 óta a svájci tőzsdén jegyzett anyacég elhatározását segítette, hogy a hazai munkaerőpiacon elérhető kellő számú magasan képzett, releváns gyakorlattal rendelkező szakember, mint ahogy Magyarországon a technológiai fejlesztések is folyamatosak a reálgazdaságban.

A 39 országban 142 céggel jelen lévő konszern csaknem 3,2 milliárd svájci frank éves árbevételt ért el tavaly globálisan, és mintegy 15 ezer főt foglalkoztat, ebből 3200-at a szerszámgép-üzletágban.

A GF viszonteladói hálózata már több mint harminc éve működik Magyarországon, tavalyelőtt önálló képviseletet is nyitott.

A virtuális bemutatók után – de a járványügyi szabályok betartásával – visszatér a személyes kapcsolattartás a szerszámgépüzletágba:

június 21. és 23. között a GF Machining Solutions is hagyományos módon, a partnerek, ügyfelek személyes jelenlétében nyitja meg új irodáját,

amelyet házi kiállítással, élő gépbemutatókkal színesít. A GFMS portfóliójába elsősorban a maró, huzalos és tömbös szikraforgácsoló gépek, lézeres textúrázók és 3D-s fémnyomtatók tartoznak, megrendelőik többsége pedig termelő, gyártó iparvállalat.

Ami az anyacéget illeti, világszerte 77 gyárat, 114 értékesítési irodát és tíz kutatás-fejlesztési központot működtet,

olyan ügyfelei vannak, mint a Tesla, az Apple, a Samsung, a Lego, a Mercedes, a Rolex vagy éppen a GE. A The Wall Street Journal című konzervatív amerikai napilap 5500 tőzsdei céget értékelve a világ tíz legfenntarthatóbb vállalata közé választotta a Georg Fischert.

GF Szabó Gábor GF Machining Solutions
Kapcsolódó cikkek