Három, a Mars által gyártott jégkrémet vont ki a forgalomból etilén-oxid szennyezettség miatt a Spar Magyarország. 

Amennyiben vásároltak a termékből, kérjük ne fogyasszák el! Ezen termékeket bármely áruházunkba történő visszahozatal esetén visszavásároljuk, a termék vételárát visszatérítjük!

 – olvasható a Spar oldalán.

Fotó: spar.hu

Mindhárom termék a Mars franciaországi gyárában készült. Az egyik  a Snickers Multipack 6*53 Ml, amely 2023.01.31-ig őrizte volna meg a minőségét; a másik a 2022.10.31-ai minőség-bélyegzővel ellátott Twix 6*43 Ml jégkrém, a harmadik pedig a Bounty jégkrém Multipack 6*50 Ml, ami 2022. februárig szavatos.

A jégkrémeket gyártó vállalat szóvivője a visszahívással kapcsolatban közölte: egy beszállítója értesítette a Marsot arról, hogy franciaországi fagylaltgyárába szállított összetevőben etilén-oxid (ETO) van jelen, az uniós jogszabályok által megengedettnél magasabb szinten. 

Szeretnénk hangsúlyozni: a termék fogyasztása az egészségre nem káros. A jégkrémeinkben csak kis mennyiségben használjuk ezt az összetevőt, így azok ETO-tartalma minimális, és messze a vonatkozó európai uniós szabályok által előírt határérték alatt van. Mindazonáltal a NÉBIH-hel együttműködve úgy döntöttünk, visszahívjuk az érintett termékeket

— olvasható a Mars közleményében.