Az első gyártósort Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter indította el, az itt elkészült első ötezer flakon Coccolino mosószert – több mint 7 millió forint értékben – a vállalat jótékony célra, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskolák és közintézmények számára ajánlotta fel. 

Fotó: Balázs Attila

A brit-holland anyavállalat egyik legkorszerűbb, stratégiai fontosságú európai gyártóközpontjában – ahol olyan, itthon és világszerte is jól ismert termékeket gyártanak, mint a Domestos, a Cif, a Coccolino, a Flóraszept, a Surf vagy az Omo – a munkahelyek száma mintegy 100-zal fog bővülni a beruházás zárásáig. A kapacitásbővítő befektetésnek köszönhetően a gyáregységben a korábbi 300 millió helyett évente 370 millió – 70 százalékban újrahasznosított műanyagból készülő – flakont tölthetnek meg.

A jelenleg futó nyírbátori beruházás kapcsán minden építkezés teljes egészében a körforgásos gazdaság megközelítésével történik, így például a beton- és vashulladékok 100 százalékát újra felhasználtuk azokból a régi, lebontott épületekből, amelyek az új raktár jelenlegi helyén álltak. A megújuló energiaforrások arányát is fokozatosan növeljük telephelyeinken, de magyarországi gyáraink már az idei évtől 100 százalékban megújuló hálózati villamos energiát használnak

– mondta Alberto Di Leo, az Unilever Magyarország Kft ügyvezetője.