A tekintélyes nemzetközi adózási magazin, az International Tax Review értékelése szerint az Andersen Adótanácsadó Zrt. nyújtotta a legjobb teljesítményt a magyar adótanácsadók között az elmúlt esztendőben. 

Fotó: Shutterstock

A világ egyik vezető adószakmai lapja, az 1989-ben alapított International Tax Review (ITR) 17. alkalommal díjazta Európa legjobb adótanácsadási szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásait. Az ITR szerkesztőiből és szakértőiből álló zsűri az aspiránsok teljesítményét a vizsgált időszakban megoldott feladatok volumene és összetettsége, illetve a megvalósítás innovatív jellege alapján rangsorolta. Az Andersen ebben a versenyben érdemelte ki a legjobb magyar adótanácsadó cégnek járó elismerést (ITR EMEA Tax Award 2021). 

A jelöltek ötfős szűkített listáján a győztes mellett olyan nevek szerepeltek, mint a Deloitte, az Ernst & Young, a Hegymegi-Barakonyi és Társa – Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda vagy a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

A patinás brand az OrienTax Adótanácsadó Zrt. és a Szabó, Kelemen és Társai Ügyvédi Iroda együttműködése révén – 18 év szünet után – 2020 júliusában tért vissza hazánkba. 

Megállapodásuk értelmében a két cég az Andersen Global nemzetközi tanácsadói cégcsoport tagjaként tavaly nyár óta Andersen Magyarország néven közösen végzi tevékenységét.

Az Andersen Magyarország a magyar tanácsadói piac ötödik legnagyobb szereplőjének számít. 

A budapesti székhelyű adótanácsadó- és ügyvédi iroda jelenleg közel 100 munkatárssal, ezen belül mintegy 90 adó- és jogi szakértővel rendelkezik.