Előreláthatólag az Apple mintegy 10 millió darabbal csökkenti a 2021 -re tervezett iPhone 13 gyártási célkitűzéseit az elhúzódó csiphiány miatt – írja a Bloomberg.

Az informatikai cég eredetileg 90 millió új iPhone-t szeretett volna legyártani az év végén, de ezt a célkitűzést a lap forrásai szerint nagyjából 11 százalékkal vissza kellett vágnia. A döntés annak következménye, hogy a Broadcom és a Texas Instrument (TI) nem tud elég csipet gyártani a készülékekhez. 

Fotó: APA-PictureDesk / AFP

A Bloomberg emlékezetet, hogy a technológiai óriás a világ egyik legnagyobb csipvásárlója, és meghatározza az elektronikai ellátási lánc éves ritmusát. De még az erős vásárlóerő mellett is az Apple ugyanazokkal az ellátási zavarokkal küszködik, amelyek világszerte pusztítást okoztak az iparágakban.

A VG korábban beszámolt arról, hogy akár másfél hónapot is várakozni kell az új iPhone-okra. 

A  Broadcom és a TI olyan csipeket gyárt, amelyek kezelik a kijelző energiafelhasználását, a FaceID lézereit, az USB-kapcsolatot vagy a vezeték nélküli töltést is. A nagy csipgyártók arra figyelmeztettek, hogy a kereslet a jövő év folyamán és potenciálisan azt követően is meghaladja a kínálatot.

Egyelőre sem az Apple képviselői, illetve a Broadcom és a TI részéről sem kommentálták a hírt.