A Sony 2022-ben is folytatja a PlayStation 4 konzolok gyártását, mivel drágább PS5-ös konzol gyártása akadozik a folyamatos csiphiány miatt – írja a Bloomberg

A japán konszern zászlóshajójának számító PS5 konzolt szűkösen lehetett elérni, a cég tavaly év végén közölte a partnereivel, hogy 2022-ben is folytatni fogja a korábbi generációs konzol gyártását. 

Noha a Sony hivatalosan nem jelentette be, hogy mikor hagyja abba a PS4 gyártását, korábban azt tervezte, hogy 2021 végén leállítja a korábbi konzol piacra dobását. 

A cég stratégiája szerint

idén körülbelül egymillió PS4-egységgel bővítené a vállalat PS5-gyártására nehezedő nyomás egy részét, ezt a számot a kereslet függvényében módosítják majd.

A régebbi konzol kevésbé fejlett csipeket igényel, egyszerűbb az elkészítése, és pénztárcabarát alternatívát kínál a PS5-höz képest. 

Fotó: LI ZHIHAO / AFP

A gyártási rendelések növelése az olcsóbban gyártható PS4 piacon tartásával nagyobb mozgástere lenne a Sonynak, amikor a gyártópartnerekkel tárgyal egy jobb üzletről – közölték a portállal. A Sony szóvivője megerősítette, hogy a PS4 gyártása ebben az évben folytatódik, de azt is mondta, hogy a vállalat nem is tervezte leállítani a konzol gyártását. 

Ez a valaha volt egyik legkelendőbb konzol, és mindig van kereszteződés a generációk között

 – közölte a cég. 

A Sony célja a PlayStation 5-tel az volt, hogy gyorsan áttérjen a legújabb hardverre, közölte Jim Rya, a PlayStation vezetője . A koronavírus-járvány azonban lelassította a szoftverfejlesztést a játékiparban, miközben megugrott a hardverigénye a piacnak, amely által még a legalapvetőbb összetevőkből is hiányt tudott generálni.

A 2013-ban megjelent PS4-et eddig több mint 116 millió példányban kelt el, és továbbra is az egyik legnépszerűbb játék a vásárlók körében.