Eltávolították Neil Young zenéjét a Spotify-ról, miután az énekes-dalszerző kijelentette, nem járul hozzá, hogy dalait azon a platformon játsszák, amelyiken Joe Rogan oltásszkeptikus influenszer podcastjai is hallhatók.

Fotó: AFP, Spotify

Neil Young a héten levélben követelte menedzserétől és a Warner Music Group lemezkiadótól, távolíttassák el zenéjét a Spotify-ról. 

„Azért teszem ezt, mert a Spotify valótlan információkat terjeszt az oltásokról – ezzel a halálát okozhatja azoknak, akik elhiszik ezeket a félrevezető információkat”

– írta honlapján Young.

A zenész szerdán köszönetet mondott a kiadónak, amiért kiállt mellette és a döntése mellett, és erre bátorított más zenészeket is. 

A Spotify saját közlése szerint azon dolgozik, hogy egyensúlyt teremtsen a hallgatók biztonsága és az alkotók szabadsága között, és a részletes tartalomszabályozásának megfelelően több mint 200 ezer, koronavírussal kapcsolatos podcastepizódot eltávolított már. 

„Sajnáljuk Neil döntését, de reméljük, hamarosan visszatér”

– írta közleményében a svéd cég. 

Joe Rogan a The Joe Rogan Experience című podcastsorozat házigazdája, aki heves vitákat váltott ki a járványról, a kormány járványkezeléséről és a vírus terjedését gátló vakcinákról alkotott nézeteivel. 

A hónap elején 270 tudós és egészségügyi szakember nyílt levélben követelte a Spotify-tól, hogy lépjen fel Rogan ellen, akit hazugságok terjesztésével vádolnak. A Spotify nem kommentálta Rogan műsorát.