Joe Rogan Experience című műsora hétfő reggel eltűnt a Spotifyról, így a felhasználók sem az iPhone, sem Android alkalmazásából nem tudják már hallgatni az egyik legnépszerűbb podcastot – írja az Independent.

Fotó: oerogan.com

Rogan tartalmai korábban heves vitákat váltott ki a járványról, az amerikai kormány járványkezeléséről és a vakcinákról alkotott nézeteivel, mindemellett a korábbi ketrecharc szakkommentátor a streaming szolgáltatás egyik legnagyobb sztárja. Rogan oltásszkeptikus tartalmai miatt több zenész is eltávolította a Spotifyról a tartalmát, ezért a streaming óriáscég úgy döntött, hogy 

a jövőben minden olyan podcast-epizódot figyelmeztetéssel lát el, amely a koronavírus témaköréről szól. Ugyanakkor a botrányok miatt először a vitatott tartalmakat nem akarta még eltávolítani.

A Spotify 2020-ban igazolta le Rogant, hogy a zenelejátszások mellett a podcastok világát is meghódítsa. Akkoriban a híradások arról szóltak, hogy 

a szolgáltató 100 millió dollárt fizetett a népszerű műsorvezetőnek három és fél évig tartó exkluzív tartalomért. A The New York Times megjelent írása szerint azonban legalább 200 millió dolláros összegről szólt a szerződés.