A biztonsági öv bekötésének fontosságára hívja fel a figyelmet az Uber – írja a Reuters. A utazásmegosztó személyszállító alkalmazás az Egyesült Államokban megnövekedett halálos közlekedési balesetek miatt a jövőben a sofőröket és az utasokat is figyelmeztet a biztonsági öv használatára.

A sofőr telefonja egy jellegzetes csengőhanggal figyelmezteti használóját, hogy az övhasználatra, míg az utasok ugyanezzel a céllal egy push üzenetet kapnak okostelefonjukra.

Fotó: MICHAL FLUDRA / AFP

„A cél az, hogy emlékeztessük az autóban ülőket, hogy minden alkalommal be kell csatolni az övet” – mondta Kristin Smith, az Uber globális közlekedésbiztonsági politikájának vezetője.

Az Egyesült Államok Autópálya Közlekedésbiztonsági Hivatalának (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA) becslése szerint

2021 első kilenc hónapjában 12 százalékkal 31 720-ra nőtt a halálos kimenetelű közlekedése balesetek száma az USA-ban, ami a legmagasabb szám 2006 óta.

Fotó: PhotoAlto via AFP

Az NHTSA adatai szerint tavaly az első ülésen utazók 90,4 százaléka használta mindig a biztonsági övet, ám a hátsó ülésen utazók jóval kisebb arányban csatolják be magukat.