A több mint 500 munkavállalót foglalkoztató Continental Dohányipari Zrt. 2008 óta alkalmaz teljesítménymenedzsment-rendszert (TMR) sátoraljaújhelyi gyárában. A TMR vállalati, osztályszintű-, és egyéni célokat egyaránt tartalmaz, az értékelés objektív mérőszámok alapján történik. 

A munkavállalókat emellett kompetenciájuk alapján is díjazza a társaság. Az értékelésekre rendszerint az előző év összegzését követően, februárban, míg a kifizetésre márciusban kerül sor.

Az idei teljesítményértékelés nyomán az odaítélt jutalmak összege elérte a bruttó 140 millió forintot. A dolgozók átlagosan egyhavi juttatásuk 110-120 százalékát kapták meg, egyes munkavállalók esetében pedig ez a mutató a 200 százalékot is elérte. Ezt az összeget az elmúlt év decemberében mindenkinek kifizetett egyhavi karácsonyi jutalmon felül utalta munkatársainak a cég. 

Fotó: Continental Dohányipari Zrt.

A Continental Dohányipari Zrt. egyúttal a szintén évente megjelenő gyakorlatának megfelelően bérfejlesztést is végrehajtott, amelynek elsődleges mozgatórugói ezúttal az valamint a illetve a garantált bérminimum növekedése voltak. A bérfejlesztés részleteit az üzemi tanáccsal, valamint a munkavállalók szakszervezetével közösen dolgozta ki a társaság, amelynek eredményeként a dolgozók alapbére minimum 10, legfeljebb 20 százalék mértékben emelkedett.

A teljesítménymenedzsment-rendszer célja, hogy a kollégák szakmai fejlődésének dinamikus támogatója legyen, egyúttal a vállalati célok megvalósulását is elősegítse. Meggyőződésem, hogy mindezt hatékonyan teljesíti, emellett pedig jelentősen hozzájárul a munkavállalók szervezeti életútjának alakításához, kompetenciáik korrigálásához és fejlesztéséhez 

– mondta el Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója.

Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója

A Continental Dohányipari Csoport egy független, magyar családi tulajdonban álló magáncég, amely több, Európában működő dohányipari vállalatot egyesít. 26 évvel ezelőtt, 1996-ban alapították Hódmezővásárhelyen, jelenleg mintegy 700 dolgozót foglalkoztat. A cégcsoport termékei a magyar piacon országszerte ismertek, az exporttevékenység eredményeként pedig már több mint 30 országban elérhetőek. 

Jelenleg a cégcsoporthoz tartozik a szolnoki Dofer Dohányfermentáló Zrt., ahol a dohány termeltetése mellett a dohánylevél-feldolgozás folyamatáért felelnek, valamint a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár. Továbbá a cégcsoport Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal.

A VG-nek adott tavaly szeptemberi interjúban  Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy ők is gondolkodnak új generációs termékekben, de tárgyalnak telekvásárlásról is, hogy újabb épületeket alakíthassanak ki, ahol tovább fejleszthetik a dohányipari gyártást. Az ősszel részleteiben ismertették, hogy a cég csaknem 10 milliárd forintos beruházást valósít meg a sátoraljaújhelyi dohánygyárban.