BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy Nike tornacipő 130 ezer dollárért kelt el

A Nike decemberben megvásárolta az RTFKT (ejtsd: artifact) virtuális cipőtervező céget. Azóta 11 millió dollárt fordítottak egy 20 ezer virtuális cipőszett megalkotására. Ennek a szériának az egyik darabja kelt most el csillagászati áron.

Az nem szokatlan, hogy egyes ruhadarabok kifejezetten magas áron cserélnek gazdát. Ezek azonban olyan ikonikus darabok szoktak lenni, mint például Michael Jordan által hordott cipők, amikből volt amit egymillió dollárért adtak el egy aukción. A "ruhapiac" új őrületének a virtuális darabok fognak számítani, amit az is jól mutat, hogy 

a Nike NFT tornacipőjét valaki 130 ezer dollárért vásárolta meg.

A 20 ezer darabot számláló sorozatból 98-nak van olyan színösszeállítása, ami az említett áron kelt el - írta meg a CNET.com.

A kollekció eddig eladott darabjai 5 és 9 ezer dollár közötti áron talált gazdát.

A virtuális cipőkre múlt hét péntek óta lehet licitálni. Természetesen kizárólag ethereumért lehet megvásárolni a surranókat.

Nem a Nike az egyetlen ruházati márka, ami a metaverzumba szánt kollekciót dobott a piacra. Az Adidas a Bored Ape Yacht Club-bal együttműködve adott ki egy 0 ezer NFT-ből álló szettet, Into The Metaverse néven. 

Az NFT-k még csak a béta fázisban vannak

A jövőben számos gazdasági tevékenység alapját jelenthetik majd az NFT-k.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.