A Saldo Zrt. – melynek jogelődjét a Pénzügyminisztérium alapította – a hazai adótanácsadói piac meghatározó szereplőjeként folyamatosan követi a reálgazdaság pénzügyi területét érintő szabályozási folyamatait annak érdekében, hogy széles ügyfélkörét naprakész, megbízható információkkal és szakértői tanácsokkal tudják ellátni. 

A részvénytársaság szolgáltatási portfóliójának meghatározó szervezeti egysége a tanácsadó üzletág, amelynek a szakmai vezetésére Sarkadi-Nagy András, a vállalat vezérigazgatója 

Kiss Tamást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt adó- és vámigazgatóságának transzferár szakterületének vezetőjét kérte fel.

Kiss Tamás 2009-ben szerzett közgazdász diplomát a Miskolci Egyetem pénzügy- számvitel és pénzintézetek gazdaságtana szakirányain, majd 2012-ben adótanácsadói oklevelet szerzett. Kiemelt szakterülete a transzferárazás. 2017 januárjától a kiemelt adó- és vámigazgatóságon működő transzferár ellenőrzési osztályt vezette, ahol a kiemelt adózók transzferár ellenőrzéséért felelt. 

Fotó: Móricz-Sabján Simon/VG

Ezt megelőzően a szokásos piaci ármegállapítási osztályt vezette, amely feladatot jelenleg a Pénzügyminisztériumban látják el. Ebben a pozíciójában az előzetes szokásos piaci ár-megállapítási kérelmek (közismert nevén: APA-kérelmek) elbírálásáért és kölcsönös egyeztetési eljárások lefolytatásáért felelt, országos hatáskörrel. 

Szakmai pályafutása során mindig kiemelt figyelmet fordított a rendszerszemléletre, a transzparenciára és az ügyfélközpontúságra. 

A Saldo Zrt. tanácsadó üzletágvezetőjeként célként tűzte maga elé a kapcsolt vállalkozások közötti ügyletekre való specializációt, a transzferár nyilvántartás kapcsán felmerülő igények még teljesebb körű kiszolgálását, új típusú tanácsadói szolgáltatások kidolgozását és piaci bevezetését, illetve a személyre szabott tanácsadás bővítését.

Kiss Tamás a NAV-tól érkezik; Fotó: Saldo

A hektikusan változó gazdasági környezet minden professzionális adótanácsadói szolgáltatótól megköveteli az azonnali gyors reakciókat, megoldási javaslatokat, amelyek alkalmazásával lehetővé válhat a versenyhátrányok elkerülése, a profitmaximalizálás.

– emelte ki Kiss Tamás, aki az idén májustól tölti be a Saldo Zrt. tanácsadó üzletágvezetői pozícióját. Hozzátette: ez igaz a kkv-szektorra éppúgy, mint a Magyarországon működő multinacionális nagyvállalatokra, illetve azok leányvállalataira. A Saldo Zrt. tanácsadó üzletága ebben is tud jogkövető, hatékony és azonnali tudással és szakértelemmel szolgálni ügyfelei számára, melynek minőségét még magasabb szintre kívánom emelni.

Sarkadi-Nagy András, a cég vezérigazgatója a kinevezés kapcsán hangsúlyozta:

az új tanácsadói üzletágvezető érkezésével tovább emelkedik a Saldo Zrt. egyébként is magas színvonalú szakmai minősége és új lendületet kaphat a szolgáltatási portfólió bővítése.