Az AWE Hungary (Academy for Women Entrepreneurs) programba olyan 25-55 év közötti nők jelentkezését várják, akiknek van vállalkozási ötletük, amit meg szeretnének valósítani, vagy nagyon korai szakaszban van még a vállalkozásuk, így a program lendületet tud adni a számukra. A május 22-ig beérkező pályázatok közül összesen 25 női résztvevőt választanak ki az ország minden részéből, Pest megye és Budapest kivételével. 

A program fontos része, hogy vidéki vállalkozások megvalósítását támogatják, így a bekerülés feltétele, hogy a vállalkozást helyben indítsák el.

„A 10 hónapos program lehetővé teszi a résztvevő nők számára, hogy megerősítsék vállalkozói készségeiket, felépítsék az üzleti modelljüket egy angol nyelvű oktatási program, illetve folyamatos mentorálás segítségével. Így megkapják azt a tudást, eszközöket és kapcsolatrendszert, amely a vállalkozás létrehozásához szükséges” – mondta Bedő Beatrix a Fenntartható Vállalkozásokért Alapítvány vezetője. Hozzátette, olyan résztvevőket keresnek, akik legalább heti 7 órát tudnak az ötletük megvalósításával foglalkozni.

Business Women Style. Woman Going To Work Walking Downstairs. Portrait Of Beautiful Smiling Female In Stylish Office Clothes Going Down Stairs. High Resolution.
Fotó: Shutterstock

A program megkoronázása egy őszi esemény, amelyen minden résztvevő prezentálja a kidolgozott üzleti tervét. A legígéretesebb 3-4 vállalkozó között 20 ezer dollár vissza nem térítendő támogatást osztanak szét, amelyet a vállalkozás elindítására fordíthatnak a nyertesek.

Magyarország 2021-ben először csatlakozott az AWE globális hálózatához, amely a program alap tananyagait biztosítja az Amerikai Nagykövetségen keresztül, a Fenntartható Vállalkozásokért Alapítvány szakmai irányításával, mely az Impact Hub Budapest vállalkozásfejlesztési programjait működteti. Idén ugyanez a kör szervezi és bonyolítja le a programot.