Kurucsó Zsolt okleveles gépészmérnök-végzettséget szerzett, majd pályafutása kezdetén különböző biztosítóknál kárszakértőként, később kárrendezési csoportvezetőként dolgozott. A Dekra Expert Kft. műszaki vezetője volt gépjármű-kategóriában 2007-ig, két évig cégvezetőként, majd 2009–22 között ügyvezetőként tevékenykedett. A Dekra Akademie ügyvezetőjeként egy olyan sikeres vállalatot vesz át, amely 

tavaly összesen 668 képzést indított országszerte, 14 713 hallgató részvételével.

Kurucsó Zsolt vette át a cég vezetését – Fotó: DEAK SZABOLCS

A hazai képzési rendszer teljes átalakulása, az OKJ megszűnése és a jogszabályi változások komoly kihívás elé állítják a Dekra Akademie-t is. Hitem szerint a folyamatos tanulás és a rugalmasság a kulcsa a hosszú távú sikernek

– mondta Kurucsó Zsolt. Kifejtette, hogy egy profi csapat irányítását veszi át, amely piacvezető a piaci igényeknek megfelelő – akár digitális fókuszú – felnőttképzések szervezésében a cégek és magánszemélyek számára. 

A Dekra Expert élén 2019-ben elnyerték az Év partnere címet a LeasePlantől a 2018-as évre vonatkozóan, ezt a minőségi szolgáltatási szemléletet szeretné továbbvinni a Dekra Akademie vezetőjeként is. Az új ügyvezető – az élethosszig tartó tanulás híveként – felnőttként szerezte meg a mesterdiplomáját. Kurucsó Zsolt nős, két gyermek édesapja. Hobbija a kerékpározás, a tenisz, valamint a barkácsolás.

Csaknem 100 éve aktív a Dekra a biztonság területén. Az 1925-ben Berlinben alapított cég Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V. néven vált napjaink egyik vezető szakértői szervezetévé. A Dekra 2020-ban több mint 3,2 milliárd euró árbevételt realizált. A társaság jelenleg mintegy 44 ezer embert foglalkoztat több mint 60 országban.