A Wellis Magyarország Zrt. dabasi üzemében leépítik a medencegyártás egy részét, ezért az ott dolgozó 950 munkavállalójából 300-tól megválik a vállalat. Az átszervezés részeként Dabason a fejlesztési részleg kibővítésével egy új fejlesztési és szolgáltatási központot alakítanak ki, és továbbra is Dabason lesz a magasabb szaktudást igénylő swim spa termékvonal gyártása. A vállalat tájékoztatása szerint mindent megtesz, hogy segítse az érintett dolgozókat, gondoskodó programot indít számukra. 

Az átszervezés után a dabasi központ létszáma mintegy 650 fő, a vállalat magyarországi alkalmazottainak száma pedig több mint 1300 lesz.

Az utóbbi években a Wellis Európa vezető masszázsmedence-gyártójává vált, majd sikeresen lépett be az amerikai piacra. A lendületes növekedést az ukrajnai háború, az Európában kibontakozó és a globális gazdasági nehézségek vetették vissza. Mára mintegy felére esett a kereslet, ezért üzleti tervének kiigazítására, átszervezésekre és leépítésre szánta el magát a vállalat, ez hosszú távon biztosítja a stabilitását.

Fotó: Wellis Magyarország Zrt.

A Wellis Magyarország Zrt. az európai piac legnagyobb élménymedence-gyártója. A 2003-ban alapított, százszázalékos hazai tulajdonú vállalkozás két magyarországi gyártóegységében összesen ötvenezer négyzetméteren állít elő hidromasszázs-medencéket, ellenáramoltatós úszómedencéket, hozzájuk tartozó termotetőket és medence-oldalburkolatokat. A vállalat számos újítással és szabadalommal képviselteti magát a masszázsmedence-piacon. A tavalyi évet 38,4 milliárd forintos nettó árbevétellel és 3,8 milliárdos profittal zárta.