A Warner Bros. Discovery (WBD) nevű médiakonszern elindítja új streamingszolgáltatását Franciaországban, továbbá a médiaóriás megerősítette, hogy az HBO Max globális bevezetése jelenleg véget ért – írta meg a TBI Vision.

A több ezer órányi HBO Max és Discovery+ tartalmat ötvöző, egyelőre névtelen a platform megjelenési dátuma még bizonytalan, illetve az HBO Max várhatóan 2023-ban fog megjelenni Franciaországban.

A TBI Vision megjegyzi, hogy Franciaország kulcsfontosságú európai terület a streamingszolgáltatóknak,  a WBD a közelmúltban például számos francia nyelvű produkcióban is részt vett.

Streaming Services Photo Illustrations
Fotó: JAKUB PORZYCKI

A portál azt is megtudta, hogy a korábban bejelentett 43 milliárd dolláros egyesülést követően az HBO Maxot egyik előre bejelentett országban sem vezetik be, 

így Izlandon, Törökországban, Görögországban és a balti országokban is késleltetik a platform megjelenését.

Korábban a VG is megírta, hogy lekerült A besúgó című sorozat és több más tartalom is az HBO Maxról, később a médiakonszern közölte, hogy

 a Warner Bros. és a Discovery egyesülése után mintegy hárommilliárd dolláros költségmegtakarítási céllal leállítják az európai produkciók gyártását.

A cég közlése szerint több sajáttartalom-előállítását szünetelteti az észak- és közép-európai régióban, illetve Hollandiában és Törökországban az elmúlt évben megkezdett, újonnan induló fejlesztési tevékenységüket is leállítják, az utóbbi két piacra csak később érkezik az HBO Max.