BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vége a pereskedésnek: eltüntették a hamis dalokat Michael Jackson albumáról

A Sony levette a Michael Jacskon-album vitatott számait a streamingplatformokról.

A Sony Music és Michael Jackson vagyonkezelője egy évekig tartó vita után peren kívül tudott megegyezni az előadó rajongóival, akik szerint visszaéltek a zenész nevével – írta meg a Billboard

A Sony levette a 2010-es Michael Jacskon-album vitatott  – a Breaking News, a Keep Your Head Up és a Monster című – számait a streamingplatformokról, mert egyesek azt állították, hogy az említett daloknak semmi közük az ötvenévesen meghalt popsztárhoz.

A három számot Jackson barátja, Eddie Cascio producer készítette és rögzítette, aki korábban kijelentette, hogy a pop királya énekelte fel azokat. Vera Serova, Jackson egyik rajongója 2014-ben állt egy csoportos per élére, azzal vádolva Casciót és produkciós cégét, hogy olyan dalokat adtak ki, amelyekről hamisan azt állították, hogy azokon Jackson hallható.

Michael Jackson, per, ítélet, jogok,
Fotó: Phil Walter / Getty Images

Serova azt állítja, hogy a dalokat egy vokalista énekelte fel, aki egy 2011-es Facebook-bejegyzésben bevallotta, hogy ő volt az előadó. A per később a Kaliforniai Legfelsőbb Bíróságig is eljutott. 

A Bilboardnak adott közös nyilatkozatban a Sony és a jogutód közölte, hogy a legfelsőbb bíróságtól függetlenül a perben részt vevő felek kölcsönösen úgy döntöttek, hogy befejezik a pereskedést, amely „potenciálisan további fellebbezéseket és hosszadalmas bírósági eljárást” vonhatott volna maga után. Hozzátették, hogy 

„a dalok eltávolítása a legegyszerűbb és legjobb módja” volt annak, hogy „egyszer és mindenkorra lezárják” a megkérdőjelezett számok körül kialakult vitát. Egyik fél sem közölt részleteket a megállapodásról.  

Michael Jackson, Dr. Seuss és Snoopy kutya alkotói hagyatéka a legjövedelmezőbb

Michael Jackson évek óta vezeti a listát, Elvis Presley bevételeire megtették a hatásukat a világjárvány miatti utazási korlátozások, Kobe Bryant pedig túl korán és túl tragikusan került fel rá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.