A Rossmann Magyarország már a katamódosítást megelőzően is saját munkavállalóiként, „klasszikus” munkaviszonyban foglalkoztatta futárjait. Az augusztus 31-től érvénybe lépő módosítás sok vállalatnak okozott fejtörést, hogy milyen formában folytassa együttműködését a korábban katás partnereivel, a drogériahálózat azonban a kezdetektől klasszikus munkaviszonyban foglalkoztatta autós kiszállítást végző kollégáit.

Jelenleg 16 alkalmazott futárral áll klasszikus munkaviszonyban a Rossmann, akik Budapestet és 45 agglomerációs települést fednek le, és akár 5 órán belül kiszállítják a rendelt árucikkeket.

rossmann
Fotó:  Kallus György / VG

 

Németh Kornél, a Rossmann Magyarország ügyvezető igazgatója elárulta, hogy a 16 futárt rendes munkaviszonyban foglalkoztatják, és az alapbérükön felül minden olyan juttatásban részesülnek, amelyekben a logisztikán dolgozó munkatársak is. 

A kiszállítás minősége rendkívül fontos a drogérialáncnak, 

ezért is részesülnek juttatásban azok a kollégáik, akik a kiszállítás színvonaláért felelősek. Budapesten és az agglomerációban akár 5 órán belül házhoz viszik a rendelést, ráadásul egyórás időablakokat lehet foglalni, így a vevők könnyebben beilleszthetik vásárlásaikat a napi teendők közé. Az ügyvezető hangsúlyozta, nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi kiszolgálásra, amelynek része, hogy csak a kijelölt és lefoglalt idősávban érkeznek a kollégáik.

 Folyamatosan azon dolgozunk, hogy ezt a szolgáltatásunkat minél magasabb szintre fejlesszük, ehhez pedig igyekszünk a tőlünk telhető legnagyobb támogatást megadni kollégáinknak. A vállalati flotta erre a célra kijelölt gépjárműveivel intézik a házhoz szállítást és megkapnak minden egyéb eszközt, valamint juttatást, amelyet a logisztikán dolgozó munkatársak is

 – folytatta Németh Kornél.

eddig a katások egy százaléka sem jelezte a maradási szándékát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a VG érdeklődésére elárulta, 4326 egyéni vállalkozó adta be a szükséges adatlapot annak érdekében, hogy az új alá tartozhasson szeptember 1-jétől.