A Matusz-Vad Zrt. cégcsoportja, a Matusz CSBVK 70 százalékos tulajdonrészt vásárolt a FrissHal Kft.-ben – jelentette be a hírt pénteki közleményében a vállalat.

Matusz-Vad Zrt.
Fotó: Matusz-Vad Zrt.

A cégcsoport három országban, Magyarországon, Ausztriában és Szlovákiában folytat tevékenységet, és összesen 8000 éttermet és vendéglátóegységet lát el napi szinten hűtött és fagyasztott élelmiszerrel.

A FrissHal Kft.-vel való együttműködés célja a közös lehetőségek kiaknázása. A Matusz-Vad Zrt. még ebben a hónapban megkezdi a friss halak forgalmazását a vendéglátóegységek részére, tovább bővítve a cég magas színvonalú és rendkívül széles termékkínálatát

– nyilatkozta Matusz Balázs, a Matusz-Vad Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy az akvizíció kapcsán a FrissHal Kft. alkalmazottainak számát megduplázzák, valamint további technológiai fejlesztések bevezetését tervezik a várható gazdasági válság ellenére is.

A FrissHal Kft.-t egy testvérpár, Máté Imre és Máté Zoltán alapította 2014-ben pályázati segítséggel. A főként a retail és a magyarországi HoReCa nagykereskedők ellátására szakosodott cég a vendéglátás területén alacsony piaci részesedéssel rendelkezik, ugyanakkor beszállítója szinte valamennyi magyarországi multinacionális élelmiszerláncnak.