Az Euronics műszaki áruházláncot üzemeltető Vöröskő Kft. nettó árbevétele a cég június végén lezárt üzleti évében az előző évhez mérten 18,7 százalékkal, csaknem 88,7 milliárd forintra nőtt – tette közzé a vállalat a BÉT honlapján szerdán.

Euronics robotizált
Fotó: Adrián Zoltán


 

A társaság adózás előtti eredménye 2,17 milliárd, adózott eredménye pedig 2,02 milliárd forint lett.

A menedzsment az üzleti jelentésben a pénzügyi stratégia rendkívül fontos elemeként említette a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramja keretében végrehajtott idei 7 milliárd forintos kötvénykibocsátást, amelynek révén stabilitáshoz és olcsó finanszírozáshoz jutottak.

Az üzleti év első fele még a koronavírus-járvány utóhatásai alatt állt, a második felét pedig már az orosz–ukrán háború terhelte, ám egyik sem fogta vissza lényegesen a cég teljesítményét

– közölte a cégvezetés.

A forint gyengülése költségesebbé tette ugyan az árubeszerzést, de a versenytársakhoz képest nem okozott hátrányt, mert mindenkit érintett.

A társaság által foglalkoztatott munkavállalók száma 1,2 százalékkal, 985 főre csökkent, mivel a hatékonyabb munkavégzés érdekében a társaság egyes munkaköröket átalakítással megszüntetett. 

A lezárt üzleti évben a vállalat országszerte 61 áruházat üzemeltetett.