hadüzenetet intézett az Apple-nek, a Spotify és a Fortnite gyártó Epic Games pedig erős szövetségest jelenthet a technológiai óriással szemben, amely 30 százalékos díjat számol fel az App Store-on keresztül történő vásárlások esetében. A Reuters beszámolója szerint Musk közzétett egy mémet, amely azt sugallja, hogy 

inkább háborút visel a cég ellen ahelyett, hogy kifizetné a felszámolt összeget. 

ROSTOV-ON-DON / RUSSIA - July 8 2019:
Fotó: Sutterstock

A Twitter új tulajdonosa azt is közölte, 

az Apple azzal fenyegetőzött, hogy letiltja a Twittert az alkalmazásboltjából. 

A Spotify korábban trösztellenes panaszokat nyújtott be az iPhone-gyártó ellen Európában, az Epic Games pedig 2020-ban beperelte az Apple-t az Egyesült Államokban. Korábban Musk Twitter-üzenetében jelentette be, hogy bevezetik a Twitter Blue előfizetéses termékét, ami az első fontos változás a platformnál azóta, hogy Musk a múlt hónapban átvette a Twitter tulajdonosi és vezérigazgatói tisztségét, azonban a 30 százalékos jutalék továbbra is jelentős bevételtől vonná el a platformot. 

A hónap elején a Fortnite videójátékokat gyártó Epic Games arra kérte az Egyesült Államok három bíróból álló szövetségi fellebbviteli testületét, hogy semmisítse meg az alsóbb szintű bírósági trösztellenes ítélet egyes részeit, amelyek főleg az Apple-nek és az App Store fizetési üzletágának kedveztek. Az Apple azt mondta, hogy 

a jutalék segíti az alkalmazások felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a fogyasztók ne legyenek kitéve csalárd, pornográf vagy a magánéletet megsértő alkalmazásoknak.

„Az Apple továbbra is hátrányos helyzetbe hozza a versenytársakat, és a hatás óriási a fogyasztókra, az alkalmazásfejlesztőkre, most pedig a szerzőkre és a kiadókra is. Ha a döntéshozók nem tesznek lépéseket, semmi sem fog változni” – írta a Spotify vezérigazgatója, Daniel Ek a Twitteren a múlt hónapban.