Költségvetési csalással gyanúsította meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a 24.hu tulajdonosát, Varga Zoltánt – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a nyomozók azt feltételezik, hogy a médiamogul az egyik hozzá köthető, lényegében EU-s pénzből létrehozott cég áron aluli eladásával több mint félmilliárdos kárt okozhatott az uniós költségvetésnek.

A Centrál Médiacsoport tulajdonosát különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Magyar Nemzet szerint a történet szálai a Vargához köthető, néhány éve értékesített Nógrádi Vegyipari Zrt.-hez vezethetők vissza. Az ügyben Budai Gyula fordult tavaly első körben az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF), majd pár hónappal később a NAV-nál tett feljelentést.

A Magyar Nemzet által megismert feljelentés és az OLAF-nál tett bejelentés lényegében ugyanarról szól: a Nógrádi Vegyipari Zrt. részvényeinek eladásával kár érhette az költségvetését.

Varga Zoltán ügyvédje, Dr. Papp Gábor – akit a 444.hu idézett – közben megerősítette, hogy valóban történt kihallgatás. A sajtóhoz eljuttatott nyilatkozatában azt írta: „Ügyfelem semmilyen bűncselekményt nem követett el, a vele közölt gyanúsítás hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul, emiatt a gyanúsítással szemben mindketten panasszal éltünk.”