A republikánusok azt követelik az amerikai szövetségi választási bizottságtól, hogy az úgynevezett Twitter-iratokból nyilvánosságra került információk alapján nyissa újra a vizsgálatot a közösségi médium ellen, amiért 2020-ban korlátozta a Joe Biden jelenlegi elnök fia, Hunter Biden laptopján található, állítólag korrupciós gyanúra alapot információkról szóló sajtóértesülés közlését.

Internet Hacking Photo Illustrations
Fotó: NurPhoto via AFP

A Republikánus Nemzeti Bizottság (Republican National Committee) arra hivatkozik, hogy 

a Twitternél korábban követett gyakorlatról szóló belső üzenetváltások elegendő alapot szolgáltatnak arra, hogy a Szövetségi Választási Bizottság újra megindítsa a vizsgálatát.  

A republikánusok vezető testülete szerint az új tulajdonos kezdeményezésére az elmúlt két hétben megjelent belső üzenetváltások ellentmondanak a Twitter korábbi állításainak a feltételezett cenzúrát tekintve.

A republikánus párt 2020 októberében a Donald Trump és Joe Biden jelöltségével zajló elnökválasztás előtt néhány héttel nyújtott be panaszt a Szövetségi Választási Bizottsághoz a választást befolyásoló cenzúra gyanúja miatt. A választási testület 2021 augusztusában ejtette a panaszt.

A republikánus bizottság vezető jogtanácsosa, Matthhew Raymer a választási testülethez küldött és a sajtóban megjelent levelében úgy fogalmazott, hogy a Twitter-iratokként elhíresült dokumentumok

felfedik azt, hogy a cég felső vezetése aktívan közreműködött abban, hogy elhallgassák a Hunter Biden laptopbotrányát és egyéb, a Demokrata Pártra és jelöltjére vonatkozó káros információkat.

Az úgynevezett Twitter-iratok legutóbbi része hétfőn jelent meg a közösségi média oldalain Michael Schellenberg újságíró szerkesztésében. Ezek szerint a Twitter vezetői rendszeres és intézményesített kapcsolatokat ápoltak a Szövetségi Nyomozóirodával, ami érintette a Hunter Biden laptopjáról szóló információkat is.