Cégvilág

Fizetéskiegészítéssel reagál a válságra a Tatabánya Erőmű

Az energetikai vállalat reagál a munkavállalók rezsiproblémáira. A fizetés mellé 5,5 hónapon keresztül jár a támogatás.

Jó hírt kaptak csütörtökön a Tatabánya Erőmű dolgozói. A vállalat közleményben ismertette, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézség, az orosz–ukrán háború, az energetikai gondokat, és az ezekből következő jelentős mértékű energiaár-emelkedés miatt – kormányzati szintű kompenzáció hiányában – maga szeretne segíteni munkavállalói életkörülményein.

Tatabánya Erőmű, fizetéskiegészítés
Fizetéskiegészítéssel reagál a válságra a Tatabánya Erőmű.
Fotó: Jászai Csaba / MTI

Az energetikai vállalat tájékoztatta dolgozóit és a sajtót is arról, hogy Sámuel Emese, a vállalat ügyvezető igazgatója olyan támogatási döntést hozott, amelynek értelmében

2022. november 1. és 2023. április 15. között az erőmű valamennyi dolgozója havonta 50 ezer forintot kap munkabére mellé.

A kommüniké szerint a novemberi fizetésüket megemelő juttatást december első hetében már meg is kapták az erőmű munkatársai.

A fizetéskiegészítés a vállalat tájékoztatása szerint minden foglalkoztatott munkavállaló részére egyaránt jár, és banki átutalás formájában kerül hozzájuk. A rezsitámogatás azoknak a munkatársaknak is jár majd, akik ezután csatlakoznak a Tatabánya Erőmű csapatához.

Negyedmilliárdot szán dolgozói rezsitámogatásra a Rossmann

A drogérialánc a megélhetési válságra reagálva novemberben és decemberben két részletben nyújt anyagi támogatást minden kollégájának, 70 ezer és 120 ezer forint közötti összegben.

 

Tatabánya Erőmű
Kapcsolódó cikkek