Az IKEA visszahívja a saját gyártású és forgalmazású 2221 előtti és a 2221-es  (a 22 az évet, a 21 a gyártás hetét jelöli) dátumbélyegzővel ellátott, antracitszínű ODGER forgószéket esés és sérülés veszélye miatt. Emellett az Almondy visszahívja az IKEA által forgalmazott, L2140 tételkóddal és 2023. 11. 18. minőségmegőrzési dátummal rendelkező, 400 g-os Almondy Daim Mandulatortákat.

Ikea To Stop Printing Catalogue
Fotó: Beata Zawrzel / AFP

A vásárlók biztonsága kiemelt fontosságú az IKEA számára. A cég szigorú kockázatértékelési és tesztelési program segítségével fejleszti termékeit, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a termékek megfelelnek az összes vonatkozó törvénynek és szabványnak azokon a piacokon, ahol értékesíti őket. Ennek ellenére a tudomására jutott, hogy a 2221 előtti és a 2221 dátumbélyegzővel ellátott, antracitszínű ODGER forgószék csillag alakú lába eltörhet.

Az IKEA minden vásárlóját, aki ilyen forgószéket vásárolt, arra kéri, hogy azonnal függessze fel a termék használatát, és vigye vissza az IKEA-ba, ahol visszakapja a termék teljes vételárát.

A visszavételhez a vásárlás tényét nem szükséges nyugtával vagy számlával igazolni.